Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OB

Souhlas R^ Dříve když nebyly automaty, tak se hrály karty. Pak přišel boom a z karet se přešlo na automaty, i když jsou pro mne automaty nepřijatelná hra, vždy jsem respektoval rozhodnutí člověka je hrát. Když je zakážou, tak se lidé vrátí ke kartám, ( pro mne jenom plus protože bude více hráčů u stolu) lidé si cestu vždycky najdou a žádný sociální inženýr s tím nic neudělá ;-D;-D;-D

3 1
možnosti
JH

J86a83n 10H77a84v64r27d37a

14. 10. 2014 14:56

Proboha nesrovnavejte spolu hru karetni a hazeni penez do automatu.

0 0
možnosti
OH

A co když jste si ty peníze nevydělala ale vyžebrala za účelem pomoci v nouzi na bydlení, na energie na děti?

Dávám vám (stát z daní všech) peníze na děti, ale nemám co kecat do toho, že je prohrajete a děti trpí dál?

Hodně divnou logiku máte. Ale i to je dnes časté be jménu tzv. "skutečné a maximální svobody".

1 1
možnosti
OB

Ano zákazy jsou to nejlepší řešení, třeba se nám to podaří jako s drogami, zakázali jsme je a už je nikdo nebere, nikdo s nimi neobchoduje, nikdo se kvůli nim nezabíjí a na světě je bez nich krásně ;-D;-D;-D

7 0
možnosti
JM

J54i19ř11í 18M63l10s

14. 10. 2014 10:31

S autorkou samozřejmě úplný souhlas!

Trošku tady většina diskutujících zapomíná, že paní Kašparová nepsala o automatech, ale pouze o pokeru!

A byl bych velice vděčen místním odborníkům, kteří ho sice nikdy nehráli, ale ví, jak je špatný, pokud by mi mohli doložit jediný případ v Čechách, kdy se někdo léčil ze závislosti na pokeru.

Děkuji

5 3
možnosti
MK

Mýlíte se, autorka rozhodně nepsala pouze o Pokeru. Také její argument o léčení malého počtu gemblerů je mimo, protože alkoholika snadno poznáte, ale gamblera už tak ne, proto se léčí více alkoholiků, než gamblerů. Gambler může celkem normálně chodit do práce, ale alkoholik těžko.

3 0
možnosti
MK

Je nám jedno, kolik prohrajete, ale není nám jedno, kde na to vezmete. Jinak řečeno, pokud peníze pocházejí z trestné činnosti (což tak velmi často je), tak nám to prostě jedno není.

8 1
možnosti
KK

Na řešení trestné činnosti je tu snad Policie a příslušné paragrafy, ne? A v tu chvíli je úplně jedno, jestli darebák ukradne peníze na to, aby si koupil jídlo, dům, nebo je prohrál na automatech.

8 0
možnosti
ZJ

Paní autorko ........ poslední věta Vašeho blogu všechno KRÁSNĚ SHRNULA R^Souhlas!!!

4 1
možnosti
VH

Osobně mi přijde, že ten problém je trochu hlubší a dotýkáte se pouze povrchu. Do hry vstupují sociální aspekty, kriminalita atp. Podle vašich příspěvků soudím, že jste zaměřená spíše doprava, pak máte ale smůlu, protože se tato země demokraticky rozhodla mít spíše levicovou vládu. V diskuzi jsem zahlédl, že se o sebe dokážete postarat. Dokážete se o sebe postarat i v případě, že vás na ulici zastaví člověk, třeba i s nožem v ruce, který vše prohrál a potřebuje peníze na další hru?

Jestli vám chybí poker, tak myslím, že můžete založit pokerový klub, řešení se podle mě najde, chce to jen vůli

1 2
možnosti
JM

J42i52ř43í 66M57l68s

14. 10. 2014 10:26

Je vidět, že vůbec nevíte, o čem mluvíte.

Současný zákon právě pokerové kluby zrušil a žádný si založit nesmíte! Můžete požádat o kasinovou licenci a složit kauci 20 000 000 korun.

U nás na malém městě (14 000 obyvatel) fungoval pokerový klub několik let. Hrálo se dvakrát týdně, návštěvnost 30-50 lidí a startovné bylo mezi 50,- až 300,- podle typu turnaje. Nikdo to nebral jako možnost zbohatnutí (vítěz bral většinou kolem tří, čtyř tisíc) a nikdo z nich není dodnes na pokeru závislý a neprohrál dům nad hlavou. Bylo to spíš příjemné posezení s přáteli.

Dnes je klub samozřejmě nefunkční. Místo něj můžeme zajít do kasina, kde si vedle desítek automatů, několika ruletových stolů můžeme zahrát turnaje od 40 euro výše...

4 0
možnosti
RP

Můj vztah k hracím automatům se utvořil tehdy, když jsem v jednou místním autobusovém nádraží v čekárně, kde tehdy byly hrací automaty, čekal na autobus. A sledoval jednoho hráče, jak během snad 15 minut si šel do bufetu rozměnit snad pětistovku na mince nejméně dvakrát - třikrát. Průměrný plat byl v té době kolem 4000 Kč nebo tak nějak. Za těch 2000, za které si zakoupil cca pouhých 15 - 20 minut slasti hry, si tehdy mohl zakoupit takové 2 týdny slasti dovolené někde na jihu u moře nebo  mnohem víc téměř jakékoliv jiné "slasti" než nějakých ubohých 15 minut hry ve  autobusové čekárně smrdící jarem, přepáleným tukem a levnou polívkou.

Systém se s tím tehdy vyrovnal tak, že nejdřív zrušil bufety v čekárnách, takže nebylo kde rozměňovat peníze a čekající se neměli kde najíst a napít. Potom postupně zrušil takovéhle  zateplené klidné čekárny na autobusy a nakonec celá původní socialistická autobusová nádraží. ;-(

3 0
možnosti
KK

Byla to jeho volba, že místo pobytu u moře si, jak píšete, "užil" 15 minut u bedny. Já bych tedy rozhodně radši jela k tomu moři (to je zas moje volba). Ale proč má pořád někdo touhu lidem nařizovat, jak si mají správně užít své peníze?

2 1
možnosti
KS

Ještě bych zakázal škarpy, minimálně u škol. Padají do nich opilci.

1 1
možnosti
PK

Možná by bylo dobré např. na silnicích odstranit značky ať si každý jezdí dle své úvahy. Proč někoho omezovat? ;-DR^

0 0
možnosti
Foto

Výborný postřeh. Stejně tak zákaz hazardu chrání rodiny pitomců, kteří doufají, že zvítězí nad algoritmem stroje. Zkuste to pochopit :-)

0 0
možnosti
KS

Jestli jsou svéprávní, mají se chránit sami.

1 0
možnosti
Foto

Asi jste ještě neztratila žádného známého nebo blízkého člověka, který naházel VŠECHNO co měl i neměl do automatů a když pochopil, že už NIKDY nemá šanci na své dluhy (finanční i morální) vydělat, zabil se.

Cituji z Vašeho profilu:

"Pro mě osobně není lidský život automaticky cennější, než zvířecí, záleží vždy na konkrétním tvoru a situaci."

A to Váš článek myslím dobře dovysvětluje.

Žijte tedy se zvířaty a pro zvířata, nikdo Vám to nebere a nikomu to nepřijde divné. Ale prosím nekritizujte, že jiní lidé chctějí žít s lidmi (a ne s troskami lidí...).

8 11
možnosti
JK

Znám člověka, co prohrál vše.  Ale také znám člověka, který vše propil a jednoho, co ho o vše obraly 3 manželky.  Zakážeme tedy vše "nebezpečné", včetně manželství ? ;-)  Zakážeme lidskou hloupost ?  Jak ?

10 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4878x
Novinářka (Český rozhlas - st. Praha a Radiožurnál 90-93, TV Nova 94-98). Od r. 98 podnikám (mediální tréninky a poradenství). Od r. 1990 pomáhám opuštěným a týraným zvířatům (vedu Kočičí Azyl CZ). Od června 2012 vydávám časopis HAF & MŇAU - měsíčník pro všechny milovníky a majitele psů a koček.