Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VW

Jen pro informaci paní autorky. Již existuje několik mechanismů, které hry hodnotí. Asi nejznámějším v Evropě je PEGI(http://www.pegi.info/cs/). Řekl bych že tento systém třídění her dostatečně funguje a postačuje.

4 2
možnosti
KL

a co byste tam radeji videla? politiky, cikany?

5 3
možnosti
Foto

A musi se vubec neco strilet, zranovat a mordovat?

2 7
možnosti
FK

Jezis vy toho nadelate. Ja jsem si ve 12cti letech udelal malou kusi a strilel jsem po sousedovych slepicich. No a co jako? Dostal jsem po tlame a bylo. Podle me to prehanite - a kdyz jsme u toho. Kdo ma vetsiho psa/nebo loveckeho psa v byte (nevim jestli jste to vy nebo ne) je deme*t. To je tyrani psu ;-) Nemluve o tom, ze takovej pes knuci, vyje a nema dostatek pohybu, kterej potrebuje.

17 9
možnosti
TK

Kde se tady vzal ten pes?

0 1
možnosti
Foto

jako děti jsme si hráli na vojáky...a "zabíjeli se navzájem"....co, vím, nikdo ze spolužáků nevraždil...asi jsme něco zanedbali ;-D

13 2
možnosti
BM

To je o něčem jiném.... Též jsme si hráli na indiány, přivazovali ke stromu atd. Jenže to byla skutečná hra neboť když se to přehnalo tak to bolelo každého. U počítače to nebolí nikoho.....

5 7
možnosti
Foto

Cetla jsem pred pul rokem tady v MF dnes, jak patnactilete deti vyhraly na tombole holuba. Zlomily mu kridla a mrskly s nim o zed. Treba to byla taky jen hra.

4 7
možnosti
Foto

ne, jen zanedbaná výchova ;-)

13 1
možnosti
TK

Osobně (mám dva syny a taky si sem tam něco zahraji) mi přijde jako větší problém násilí v televizi. Tam totiž to násilí působí, že je součástí běžného života, běžných životních osudů a vlastně jen nějakou náhodou se zrovna my doma nevraždíme.

Naopak většina her je od reality dost odtržena a i když má samotnou grafiku kvalitní fotorealistickou, tak herní principy se od života dost liší i myslím, že i dítě jasně odlišuje hru od reality. U filmů tomu tak není. Raději bych tedy apeloval na RRTV, ať začne konečně dělat, to co má.

5 1
možnosti
Foto

asi mě tu ukamenují, ale dle mě zbytečně hysterická reakce...z dobře vychvaného dítěte hra mučitele zvířat neudělá...špatně vychované bude zlé a zákeřné i bez ní.

"Morální spasitele lidstva" bdící nad mimořádnou zkažeností "dnešní mládeže" moc nemusím...už staletí z nich padají stejné věty a užitek veškerý žádný....ani morální pohroma se nikdy v budoucí generaci nekonala. Děti nikomu neublížili...a preventivní tresty? ...s tím jděte k šípku;-)

9 6
možnosti
Foto

Ja jsem opacneho nazoru. Nektere deti muzou hru zamenit se skutecnosti a ani nevi, ze zviratka taky citi bolest a strach. V Nemecku se deti stale vedou k tomu, ze zviratka jsou zivi tvorove s citem. Uci se,jak se priblizi tk pejskovi, napred natahnout ruku, nechat ocichat,pak pohladit. Vim,ze driv strileli kluci pro zabavu vrabce a bylo to normalni, ani nevedeli, ze delaji neco spatneho. V Nemecku jsou takove hry zakazane, valkou se poucili. Jeste bych chtela podotknout,ze s pejskem smime do kazde restaurace.

4 7
možnosti
JH

Terminátor III  - V noci na 20. dubna 2011 nabyl superpočítač Skynet vědomí a rozhodl se vést válku proti lidstvu.

Jen se bojím aby ho nenabyly ty virtuální kočičky a nešli to těm dětem vrátit;-D

V noci na 20. dubna 2011 nabyl superpočítač Skynet vědomí a rozhodl se vést válku proti lidstvu. Tak se stalo ve filmu Terminátor III

Zdroj: http://technet.idnes.cz/vladce-stroju-skynet-se-v-noci-probudil-varuje-cameron-znicte-pocitace-1mw-/sw_internet.aspx?c=A110421_115706_sw_internet_kuz

4 1
možnosti
Foto

Pane Hlavacek, nerozumim, ze muzete schvalovat takovu zabavu u Vasi dcery. Co treba, kdybyste ji radsi vzal na prochazku a nechal ji ty kachny pozorovat  v prirode.

3 6
možnosti
Foto

To je doopravdy neuveritelne. Uz ted se rika,ze brutalni hry na pocitaci nekdy konci brutalnimi ciny ve skutecnem zivote. Misto vychovavat deti k lasce ke zviratum a k prirode , nabidnout jim takovou zabavu. V posledni dobe jsme byli casto ve zvirecim utulku a tam jsou taky dospivajici devcata a vodi pejsky kazdy den na prochazku. Rikala jsem si, jak je to pekne zamestnani ve volnem casu a jak laskyplne se zviratky zachazi.( Bydlim v Bonnu).

4 6
možnosti
JH

A protože narozdíl od několika pomatených jedinců umí ta děvčata odlišit virtualitu a realitu, tak odpoledne se starají běžně o živé pejsky a večer střílí na počítači virtuální zvířátka

5 2
možnosti
AS

Naprosto nechutné! Fandím vám. A pokud budete sbírat nějaké podpisy na výzvu o zrušení a oficiální stížnost a podobně, máte můj jistý.R^

4 4
možnosti
JH

Dole už je návrh na založení občanského sdružení na ochranu virtuálních zvířátek a možná budou i dotace z EU;-D

8 2
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4878x
Novinářka (Český rozhlas - st. Praha a Radiožurnál 90-93, TV Nova 94-98). Od r. 98 podnikám (mediální tréninky a poradenství). Od r. 1990 pomáhám opuštěným a týraným zvířatům (vedu Kočičí Azyl CZ). Od června 2012 vydávám časopis HAF & MŇAU - měsíčník pro všechny milovníky a majitele psů a koček.