Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

viveka77

28. 1. 2010 6:27
Já s tím nemám problém

Jo, neplatící rodič je nezodpovědná sketa, ale ty děti za to nemůžou. Vnímám to tak, že je povinností státu a nás všech postarat se o děti, které nemají z čeho žít. Stejně až vyrostou, budou zase státu vracet (doufám), budou přispívat na důchody nám.

Stejně předpokládám, že stát výživné sice uhradí, ale bude je následně po neplatiči vymáhat, takže v konečném důsledku zas taková velká škoda nebude.

0 0
možnosti
V

vortex

28. 1. 2010 3:24
Vážená paní

Částečně s Váma souhlasím.Ten návrh zákona je nesmyslný, stejně jako je nesmyslné věznění neplatičů výživného.Prakticky to vypadá takto.Rodič neplatí, jde do vězení, dluh mu roste.Příjde z vězení, jakožto trestaný má šanci na práci minimální.Neplatí tedy alimenty a jde do vězení.Jestli namítáte že soudy přihlédnou na fakt že je nezaměstnaný, hluboce se mýlíte.Ze zákona tak postupovat musí ale soudci a soudkyně jsou lhostejní a fakta je nezajímají.Takže, pokud se nezmění zákon, žádné kosmetické úpravy nepomohou.A přitom za novelizace by nemusela být nic složitého.Stačí se jen zamyslet..Jenže to je to co poslanci neumí.Dodávám že ani v nejmenším nenavrhuju beztrestnost pro neplatiče.Jen je třeba rozdělovat proč kdo neplatí a neházet všechny do jednoho pytle.A malý dodatek k panu Richterovi.Hloupost jste napsal Vy.Vězeň má povinnost pracovat, jenže práce není ani v civilu natož ve věznicích.To co jste napsal jsou pouze předsudky o tom že se vězňům nechce.

0 0
možnosti
IR

yntelygent:-)

28. 1. 2010 3:07
Kdyby

Drahá paní, není problém ve vyplácení alimentů státem, jako v nastavení vymahatelnosti! Vy se neustále odvoláváte na kdyby! Kdyby lidé měli potřebu dodržovat základní lidská pravidla... kdyby se starali, jako jiní... kdyby, kdyby, kdyby...

Já Vám také napíšu jedno kdyby, které by mohlo fungovat i s tímto návrhem - člověk, který neplatí alimenty jedná v rozporu se zákonem, tedy je právně postižitelný: mohou ho zavřít!!! A tady se dostávám ke svému "kdyby"! Kdyby byl dotyčný nucen v kriminále pracovat, mohl by splácet svůj dluh, a tím se i zbavit následků, které přijdou po propuštění. Tudíž, zde není problém v návrhu zákona, který samoživitelkám, na něž se otec dítěte vykašle, bere i těch pár korun, které potřebuji jako prase drbání, nýbrž v možnostech dostat prostředky z povinných.

Zkuste nejprve o problému přemýšlet, než sesmolíte takovéhle hlouposti.

S pozdravem

Ivo Richter

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4878x
Novinářka (Český rozhlas - st. Praha a Radiožurnál 90-93, TV Nova 94-98). Od r. 98 podnikám (mediální tréninky a poradenství). Od r. 1990 pomáhám opuštěným a týraným zvířatům (vedu Kočičí Azyl CZ). Od června 2012 vydávám časopis HAF & MŇAU - měsíčník pro všechny milovníky a majitele psů a koček.