Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lumenn-verya

21. 1. 2009 13:02
Huso hloupá...

...vy si vážně myslíte, že když feťákovi nezaplatí očkování stát, že si ušetří do prasátka a nechá se naočkovat? Ani náhodou. Místo toho bude pochodovat po ulici a svou žloutenkou (tu má bohužel většina feťáků) může nakazit malé dítě, stařenku, prostě koholi koho potká. Proto mu to stát platí. U učitele je hrozba, že bude nakažený žloutenkou oproti feťákovi minimální. Proto si ji klidně může zaplatit sám. Chápete, milá rádobymoralistko?

A ještě něco - ano, též stavím mnohé lidi níže, než zvířata, avšak feťák není hned zločinec, dámo, feťák je jen člověk, co doplatil na svou hloupost či zvědavost těžkými zdravotními problémy a závilslostí. Ne každý, kdo bere drogy je bere protože se mu chce, často začal proto, že neviděl jinou cestu ze svých problémů. To ale v teplém obýváku nepochopíte, víte?

Vidím, že jako nejlepší řešení by bylo feťáky vystřílet, potom taky všechny bakané lidičky a necháme tu jen nemocné děti a opuštěná zvířata, ti si život zaslouží. Černobílá demagogie...

0 0
možnosti

Lumenn-verya

21. 1. 2009 13:03
Re: Huso hloupá...

u učitele myšleno že si může samozřejmě zaplatit očkování;) drobná chyba

0 0
možnosti

ctvrta.sudicka

3. 10. 2008 12:42
ach jo:o)))

Jsem si to o sobě přečetla a zní to možná trochu jinak, než jsem myslela:o) Prostě proč ne zdraví, bydlení, potrava zadarmo....ale to je o úplně jiným kulturním vývoji od stadia prvotní pospolnosti, tak :o)))))) 

0 0
možnosti

ctvrta.sudicka

3. 10. 2008 12:37
ach...

No..pochopte tak, feťák je někdo, kdo má hodnoty už nějak převrácený a bezdomovec taky. Tudíž je nutný je na to očkování nějakým způsobem dokopat, jelikož od nich se může nakazit kupříkladu i prodavačka v obchodním centru a průšvih je hotov. Učitel a jiní mají většinou hodnoty uspořádaný standartně a proto není potřeba je tam hnát (taky tito lidé zpravidla žijí v nějakých normálních hygienických podmínkách). Pak se tedy nabízí otázka proč vůbec paltit za očkování, ale pak proč kapitalismus, proč peníze, majetek...proč ne prvotně pospolně....navíc oběť - zločinec, zločinec -oběť, tyhle pojmy v přeneseným významu nejsou vůbec černobílý, stejně jako není přímočarej život......

0 0
možnosti

vgutfr

25. 9. 2008 23:07
re

Je odporné, že současná společnost plodí takové typy pseudomorálky, jakou ukazuje článek. Autorka se náramně kýčovitě dojímá nad zvířátky, ale pomoc narkomanům se jí nelíbí, protože se prý záměrně ničí.  Radši ať se po Praze šíří žloutenka, než aby nedejbůh dostal zadarmo feťák, co si my ostatní musíme zaplatit, protože na rozdíl od něj můžeme. To je myšlení frustrované chátry ze společenského suterénu, a nic na tom nemění zdánlivě solidní postavení autorky - už neandertálci byli v morálním myšlení dál a jsou to právě  tyhle defektní typy, které zamořují svým vztekem českou společnost hůř než narkomani žloutenkou.

0 0
možnosti

Dřevokocour

30. 8. 2008 1:46
Mila Katko.

Zpocatku jsem to brala jako zajimavou diskuzi s clovekem, s jehoz nazory se neshoduji, ale postupne jsem nabyla dojmu, ze jste opravdu hloupa. Jestlize si delate zebricek lidi podle toho, jak prispivaji spolecnosti (viz prispevky z 11.45 a 11.47), tak to nehranici s ultrapravicovou filozofii, to je proste nackovstvi. Mlzite, na konkretni dotazy neodpovidate (ukazalo by se, ze Vase "teorie" stoji na vode), kritiku nezvladate.  Precetla jsem si Vas jeden starsi clanek, kde mluvite o Romech a pak plynule prejdete ke slovum jako "xindl". Pro me jste se stala "pani nackovou". Vratte se na Novu, delejte bulvar nebo neco podobneho, na co stacite, venujte se treba pejskum a kocickam, ti nepoznaji, ze jste rozumu a slusnosti moc nepobrala.

0 0
možnosti

katkaBK

31. 8. 2008 21:34
Re: Mila Katko.

Urážet vám jde velmi dobře, ale nechci to komentovat, protože mně je opravdu jedno, co si o mně myslíte.

Jen k té poslední větě - narozdíl od vás nepíšu jiným, jak jsou "hloupí, nevychovaní, bez rozumu" atd. Takže si přeberte, kdo z nás je tu ta "slušná a rozumná" ;-)

0 0
možnosti

Jacobo

29. 8. 2008 23:27
DUKLADNA PREVENCE

Ahoj,

hodne moc ti brani porozumet cestine ze spatnym pravopisem? ale jinak dekuji za vijadreni k tematu

0 0
možnosti

Jacobo

29. 8. 2008 17:49
DUKLADNA PREVENCE nabydnuti pomoci je na miste

vite musi se udelat prevence a nesmi se brat toto tema na lehkou vahu .. kazdy rodic by mel bejt znalej priznaku aby proste mohl svemu diteti pomoct driv nes na to doplati ..  myslim ze jsou takovy narkomani ktere by proste meli po dvou trech prestupkach zavrit +detox a ahoj kdys ani to ne tak us neni zpusob .. ale myslim ze by se jim pomoc nabizet mela trosku ve vecim nes ted.  platite na ne penize .... to vam tak vadi ? vzite se do role toho narkomana ,, uvedomujete si tu chybu ale us je pozde .. a prave sobeckost cechu nas dostala tam kde sme .. porovnej to treba s norskem svicarskem. uwedomujete si ze drogy zacnaj bejt zivotni styl pro mnoho lid ze vsech vrstev??

0 0
možnosti

cara al sol

29. 8. 2008 19:46
Re: DUKLADNA PREVENCE nabydnuti pomoci je na miste

Člověče, jakým jazykem jsi to napsal?

0 0
možnosti

Jacobo

29. 8. 2008 16:06
Prosim skuste si to dystak precist od 1-10

Jinak me napadla takova definice co sou to drogy-..

Drogy jsou jako krasna dyka s kterou se budete citit bezpecne ale musite si davat velky bacha na jeji pekelne ostri .. muzete se totiz pekne porezat

0 0
možnosti

Jacobo

29. 8. 2008 16:04
10 oprava

cigara...ty asi ne ty ma moznost kourit us od 12let neli min . ano marihuana a tvrde drogy.. S jistotou vam muzu rict ze ve vasem kruhu pratel je urcite nekdo kdo ty drogy treba bere a zvalda je a nikdo nemate ani tuseni . U drog clovek musi poznat aby mohl soudit a rozpoznat cloveka co fetuje. Drogy sou bohuzel styl tehle doby mnoha lidi

a kazda droga ma svuj efekt. takze nase vase deti maji z cehov vybirat.

Skuste je proti tomu ochranit. A snaste se jim ukazat ty zdrave styli zabavi. Rozepsal sem se trosku vasnive jelikos toto tema me opravdu zaujalo a snad sem ti dokazal ze neni fetak jako fetak a ne kazdej konci spatne ,ten fetak muze bejt tvuj kamos a ani o tom nevis.

0 0
možnosti

Jacobo

29. 8. 2008 16:04
10

Stve me to ze v ceske republice si lide stezuji ale nesnazi  se jim trosku pomoc aby meli aspon sanci se do toho zivota vratit. Toto je podle me velice zavazny problem,

ale tezko se resi  v dobe kdy us si Drogy urcily jako svoji zabavu.Nejveci vliv ma dostupnost alkohou nezletilym a cigaret. a druha vec je ze vecina rodicu neukaze svemu diteti ty dobre druuhy zabavi, ne jedne krouzek ale ukazat mu ten spravnej smer.Nestaci ze na to hledi jedna z 10 rodin..Jelikos skoro kazde dite ve sve parte k tomu dojde do styku s vysvetlenim ze je to jejich druh zabavy. bohuzel vtehle dobe mladistvi zacinaji s alkoholem ve velmi mladem veku a take je rychleji omrzi a zacnou hledat nove ale nezmeni svuj styl budou hledat mezi svima ... a co je dalsi  ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4878x
Novinářka (Český rozhlas - st. Praha a Radiožurnál 90-93, TV Nova 94-98). Od r. 98 podnikám (mediální tréninky a poradenství). Od r. 1990 pomáhám opuštěným a týraným zvířatům (vedu Kočičí Azyl CZ). Od června 2012 vydávám časopis HAF & MŇAU - měsíčník pro všechny milovníky a majitele psů a koček.