Jak děti v České televizi střílejí zvířata

18. 04. 2013 20:15:21
Dvě děti ve věku asi 10-12 let (spíše už skoro slečny) stojí před parkem, kde běhají kočky, psi a létají ptáci. Obě děti drží pistole a míří na zvířata. Prásk! Zkrvavená kočka padá k zemi. Prásk! Mrtvý pták padá k zemi. Prásk - prásk - prásk! Další kočka umírá až po třetí ráně. Děti se srdečně smějí a střílejí dál na vše, co se před nimi jen pohne... To vše v budově veřejnoprávní České televize!!!

Pravda, ta zvířata běhají a umírají "jen" na plátně. Jedná se o "zábavnou atrakci" v podobě plátna, na kterém běhají zvířata, před plátnem stojí člověk, který speciální pistolí míří na "trofej" a střílí na pohybující se zvířata. Tato atrakce je nainstalovaná v restauraci TV Klub, která je přímo v České televizi. Byla jsem tam na jednání a sledovala, jak se tím zmíněné děti výborně baví.

Když jsme platili, zeptala jsem se servírky, co to má být, kdo to tam provozuje. "To je tady pro Českou televizi," odvětila rozpačitě a hlavou kývla směrem vzhůru (kavárna je v přízemí jedné z budov ČT). A vám to přijde normální? Ptám se dál. "No mně se to nelíbí, ale..." Samozřejmě, personál s tím těžko něco udělá. Když odcházíme, nedá mi to a ptám se těch děvčat, co je na tom baví. "Nooo, je to zábava," sdělí mi s úsměvem. Vás opravdu baví zabíjet zvířata? Ptám se. "Vždyť je to jen na plátně... opravdický bychom asi nezabily..." ASI???!!!! Nevěřím svým uším... "No asi... určitě, ne," odvětí druhá skoroslečna a přitom míří na letícího ptáka, který vzápětí po jejím úspěšném zásahu padá k zemi...

Kdo TOHLE vymyslel a nainstaloval do prostor veřejnoprávní televize? Tedy instistuce, která za peníze nás všech má za úkol mj. dělat osvětu a vychovávat děti? Navíc je tato "zábava" nainstalovaná v restauraci, kam mě nedávno odmítli pustit se psem (mimochodem - na vodítku, slušně vychovaným, neštěkajícím a neobtěžujícím své okolí - v hospodě vždy lehne pod stůl a nikdo o něm neví!), a to s vysvětlením, že vedení ČT přísně zakázalo vstup zvířat do budovy (ostatně je ten zákaz i nalepený přímo na vstupních dveřích - což jsem si tehdy nevšimla, protože dřív jsem tam se psem chodila normálně a nikdy nebyl žádný problém).

Tak mě napadá - to má (někdo z) vedení veřejnoprávní TV tak silně negativní postoj ke zvířatům? A proč? A kdo je to? Kdo stojí za zákazem vstupu psů do budovy ČT? A hlavně - kdo je zodpovědný za onen "zábavný prvek" ve formě zabíjení zvířat - byť jde o zabíjení virtuální? Kdo konkrétně má dojem, že přesně toto je ta správná zábava pro děti? Vyzkoušet si, jaké to je zabít jinou živou bytost?

Komu tohle přijde normální - takto bavit děti? Mně tedy rozhodně NE! Mně přijde mnohem přínosnější jim od malinka vštěpovat lásku a úctu k živým tvorům, vysvětlovat jim, že zvířatům se nemá ubližovat a že slabším tvorům se má pomáhat... Formou střílením zvířat - byť "jen jako" na plátně - cesta k dobrému vztahu ke zvířatům opravdu nevede, naopak! A pak se všichni divíme, že je kolem nás tolik krutosti, že každou chvíli se někde najde týrané nebo dokonce k smrti umučené zvíře (a nejsou výjimkou pachatelé z řad dětí!).

A opakuji - zrovna v budově veřejnoprávní instituce by se něco takového opravdu dít nemělo! Mně osobně by se to nelíbilo ani v soukromé hospodě - ale tam je to věc vkusu a rozhodnutí majitele a na nás hostech je se rozhodnout, zda takový podnik podpořím další návštěvou a útratou, nebo nikoliv.

Svůj protest proti této pochybné "zábavě" budu dále řešit - obrátím se na vedení ČT a její Radu, na Nadaci na ochranu zvířat a zvážím i další případná podání. Protože mně to prostě normální nepřijde - naopak, pro mě je to odporně úchylné a hloupé. Stejné, jako kdyby na tom plátně virtuálně stříleli třeba do dětí. Že by vás to šokovalo mnohem víc? A proč? Zabíjení jakéhokoliv živého tvora prostě NENÍ zábava! Aspoň pro mě ne.

Autor: Kateřina Kašparová | čtvrtek 18.4.2013 20:15 | karma článku: 46.40 | přečteno: 18211x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 34.01 | Přečteno: 582 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.31 | Přečteno: 2035 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.78 | Přečteno: 291 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.32 | Přečteno: 208 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.46 | Přečteno: 274 | Diskuse
Počet článků 79 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4878

Novinářka (Český rozhlas - st. Praha a Radiožurnál 90-93, TV Nova 94-98). Od r. 98 podnikám (mediální tréninky a poradenství). Od r. 1990 pomáhám opuštěným a týraným zvířatům (vedu Kočičí Azyl CZ). Od června 2012 vydávám časopis HAF & MŇAU - měsíčník pro všechny milovníky a majitele psů a koček.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...