Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J77i23ř42í 37M76a48c68e61k

4. 12. 2015 12:41

Kdyby chtěli zakázat mariáš, to by mi vadilo. Při mariáši zdaleka nezáleží na tom, jakou kartu zrovna dostanu, ale musím stále uplatňovat logiku a kombinační schopnosti.

3 1
možnosti

M12a29r96e52k 25Š32i30m60o10n

4. 12. 2015 12:58

To platí v pokeru úplně stejně, alespoň v tom dnes nejvíc rozšířeném - Texas Holdem.

7 0
možnosti
DT

Vklidu jeste nezakali dychat tak je to dobre, az zakazou i to, tak se snad lidi proberou z letargie. I kdyz vlastne je to na jejich prani, co si zvolila vetsina to tu mame.

1 0
možnosti
RH

Fakt novinářka? Článek skvělý, má hlavu a patu, asi spadnu ze židle a předešlé blogy taky s brilantní logikou. Fakt jsem do dnešního dne nevěděl, že jsou i takoví novináři, klobouk dolů, před vámi, madam ;-D

7 1
možnosti
Foto

Hráči pokru nemohou rozdat po Sněmovně tolik obálek a tak je naplnit jako to dokáže ostatní hazard s Valentou jako politickým vyslancem v čele a o tom to je.

8 0
možnosti
DT

To vite Snemovna Senat, to se prodrazi, maji moc male platy, proto si je musi navysovat o desitky procent a stejne jim je to malo

0 0
možnosti
MD

Na prosty lid MUSI byt prisnost!!!!

1 0
možnosti
PD

Kouření v hospodách může stát zakázat, protože provozovatel využívá výhod, které mu poskytuje tento stát.

Například může nahlásit na Úřad práce, že shání číšníky, kuchaře atd., a stát sprostředkuje kontakt mezi provozovatelem a evidovanými uchazeči. 

Nebo může zavolat na 150 a oznámit, že u něj hoří, protože kuchař je debil, a do pár minut přijedou hasiči a zachrání mu podnik.

Nebo může zavolat na 155 a říct, že se pár zákazníků porvalo, je tam otřes mozku, a zdravotníci přijedou a poskytnou zdravotní péči.

Na oplátku má stát právo trvat na tom, že se v hospodách nebude kouřit, protože není fér, aby někdo, kdo chce pracovat jako číšník nebo kuchař, musel vdechovat karcinogenní kouř z cigaret zákazníků.

===============

Co se pokerových turnajů či heren týče, doplácejí zkrátka na to, že se málo angažují ve "společensky prospěšných" věcech. Kdyby ta herna lobbovala u poslanců a přispěla stranám na jejich provoz, nestalo by se to :-)

0 20
možnosti
Foto

Dle vaši logiky byly vlastně koncentráky, nucená práce v uranových dolech a ostnatý drát na hranicích v pořádku, protože stát se o nás staral a měl právo si s našimi životy nakládat podle přání soudruhu.

Škoda že není nějaká anketa Zlatý bolševik ... umístil byste se asi hodně vysoko.

13 3
možnosti
Foto

Nic proti článku. A naprostý souhlas s ironií v nadpisu. Jen mi připadá, že to berete za špatný konec. Já sama nehraju nikdy, protože mě to nebaví. Nehraju ani poker ani nic jiného. Ale jsem proti všem těmto zákazům a nesmyslným opatřením, které mají zdánlivě něco řešit a jakoby zachraňovat svět. Jen to s dovolením vidím trochu jinak. Herny na každém rohu vyrostly z toho důvodu, že s vlastnictvím domů se pojí neuvěřitelné množství povinností, nejen daně, ale všechna možná i nemožná pravidla pro placené revize a získávání povolení a další nesmysly, které přinesly jen prodražení úplně všeho a nic víc. Toto prodražení způsobilo, že se v každém druhém domě objevila herna neb jiná provozovna nebyla schopna platit vysoké nájemné způsobené právě tou smrští nařízení a nesmyslných pravidel. V případě soukromých vlastníků, v případě vlastnictví státního či územně samosprávního muselo být přihlédnuto k nejvyššímu nabídnutému nájmu. Takže obce i města se v současné době pokoušejí řešit problém, který způsobila nesmyslná státní pravidla. A když se kácí les, tak zkrátka padne i pokerová herna. Jen ta příčina je v systému, nikoliv v chybném chování jednoho úředníka.

2 0
možnosti
Foto

Rád čtu slova člověka, který je schopen vidět skutečné příčiny. R^

2 0
možnosti
PD

Co se týče rulety, tak je opravdu známo, že jediný opravdový výherce je provozovatel.

Nelze to brát tak, že si přijdete večer zahrát s pár korunami a výhru neodnesete v kufru.

Jde o zákon velkých čísel, tj. tolik pokusů, kdy opravdu dosáhnete vypočtené pravděpodobnosti, např. 1 ku 6, že hodíte na šestistranné kostce třeba číslo 5. Sami víte, že můžete hodit dvacetkrát a tu pětku nehodíte.

A v tomto případě, tedy v případě rulety, je pravděpodobnost mírně vychýlená proti hráči.

Mírně proto, že kdyby to bylo do očí bijící, nikdo by to nehrál.

V té ruletě můžete vyhrát za večer X, ale v dlouhé době byste se stali ztrátovými a pokud ne vy, tak ty další desítky a stovky a tísíce jiných hráčů zcela jistě ano.

0 0
možnosti

M57a32r69e94k 56Š28i51m45o94n

2. 12. 2015 18:33

My mluvíme ale o pokeru. Tam je situace dost jiná. V ruletě máte poměr rizika ku výhře vzždy stejné (za 37 her dostanete zpět 36 násobek vkladů, tedy poměr je něco málo pod 1). V pokeru tento poměr konstatní není. Zkušený hráč dokáže vyhodnocovat situace (mj. podle sázek případně nesázek ostatních, jejich chování v předchozích hrách, jejich vkladů, společných karet a samozřejmě vlastních karet) a účastnit se jen těch her, kde je ten poměr větší než 1 a neučastnit se (případně z nich včas odstupovat) těch, kde je ten poměr menší než 1 (pokeru se tomuto poměru říká "pot odds"). Samozřejmě i tak někdy prohraje hru, kde tu šanci teoreticky má vyšší, ale v dlouhodobém horizontu, zejména pokud hraje s méně zkušenými hráči, může být v plusu. A pokud se podíváte na výsledky České Pokerové Tour, u finálového stolu se střídá stále stejných 20-30 tváří plus sem tam nějaký nováček, přitom účastníků jsou každý měsíc stovky.

6 0
možnosti
LF

L25u84d37ě91k 35F53u42x91a

2. 12. 2015 14:33

Vážený pane Čuříku, pobavila vás jistota, že 10 hráčů pokeru ze 100 vyhraje? Prozradím vám jedno tajemství, ať už se dál neztrapňujete. Ta jistota spočívá v tom, že TAKTO jsou nastavena PRAVIDLA turnaje;-)

To je celkem slušná jistota, co říkáte?

13 0
možnosti

Vy jste ale veselá kopa, komolit jména jsme také dělávali, někdy ve třetí obecné;-). Když mluvíte o tom ztrapňování se, tak to se vám dost povedlo, to vám nedošlo?

A abych vám pomohl pochopit pointu, proč mne to pobavilo, což jsem tu ale už také zmínil, že ono to vypadá dobře, že 10 vyhraje a pomlčí se o tom, že 90 nevyhraje. Jako marketingový tah dobré.

0 8
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4878x
Novinářka (Český rozhlas - st. Praha a Radiožurnál 90-93, TV Nova 94-98). Od r. 98 podnikám (mediální tréninky a poradenství). Od r. 1990 pomáhám opuštěným a týraným zvířatům (vedu Kočičí Azyl CZ). Od června 2012 vydávám časopis HAF & MŇAU - měsíčník pro všechny milovníky a majitele psů a koček.