Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P77a78v98e79l 53Š77m10í92d

8. 12. 2015 6:54

Nevím, možná tomu nerozumím, ale stát by měl regulovat blogy, diskuze a zejména Facebook. Proč? Vezměme to od začátku. Občané této země vědí, nejpozději od páté třídy, že máme zastupitelskou demokracii. Že veškeré zákony jsou schvalovány lidmi, které si oni sami vybrali.A že jediný možný způsob, jak život v zemi ovlivnit je prostřednictvím těchto zastupitelů. Tak proč všichni, namísto toho, aby napsali dopis nebo e-mail svému radnímu, poslanci a tak dále, raději napíší článek, příspěvek a klikají na souhlasím, nesouhlasím nebo like? Opravdu věří, že se tak něco změní a že je bude někdo brát vážně? Nechci tím nikterak napadat autorku blogu. Spíše pátrám po tom, v čem je zakopaný pes. Zda lidé nevědí, jak domokracie funguje a nebo nevěří, že nějaká existuje. Inu, jak řekl jeden moudrý člověk: "Kdyby volby mohly něco změnit, dávno by je zakázali".

1 0
možnosti
KK

Nenapadla vás třeba ta varianta, že bohužel nemám "svého" poslance, tím pádem ani ministra - já nevolila strany, které jsou v PS (a k volbám zodpovědně chodím)? A protože nesouhlasím s tím, co současná vláda provádí (a v případě mého článku jde i o rozhodnutí pražského Magistrátu - kde rovněž bohužel není zastoupena strana, kterou jsem volila), zbývá mi coby slušnému občanovi dát svůj názor najevo jinak - tedy např.  právě psaním článků či účastí na demonstracích (proti EET apod.). Právě to patří k demokracii také - že občan má svobodnou možnost dát najevo svůj názor. To, co vy (zejména v 1. větě) říkáte, nemáte s demokracií absolutně nic společného.

Navíc - nevšimla jsem si, že by některá ze stran, co jsou např. ve vládě, před volbami hlásala, že zavede EET a i jinak bude lidem utahovat šrouby... Ale to už je na svědomí každého, kdo volil ty, kdo tam nyní sedí.

Mimochodem, strana, kterou volím (Svobodní), prosazuje např. tzv. lidové veto (pozor, neplést s klasickým referendem) - které v případě, že zvolení zástupci schválí něco, co se lidem nelíbí, umožní, aby lidé toto rozhodnutí následně zvrátili. Protože v tom spočívá demokracie - že zvolení zástupci  mají dělat to, co si přejí občané, kteří si je platí. Nikoliv "konat jakési pochybné dobro", o němž si jen oni sami myslí, že je "dobrem".

0 0
možnosti
Foto

J34a18n 89H28o94r20n67a63k

7. 12. 2015 20:44

Vsimnete si ,ze vrchnost , stat a jeho vsemozne instituce  utahuji srouby uplne ve vsech oblastech zivota ,totalne ve vsem . Zakazuji ,reguluji ,doporucuji, vymezuji lidskemu jedinci od narozeni az po smrt  a obcas dokonce  tohle vse i pred vasim narozenim  a po vasi smrti . Proste totalni kontrola jinych nad vami . Pomalicku polehoucku se to utahuje a ja nevidim jinou medicinu proti tomuhle nez 10 g olova . Oni se toho jinak nevzdaji ,dobrovolne nikdy !

1 0
možnosti
Foto

Nejhorší je, kolik nadšených souhlasů je vrchnost schopna získat. Systémem "rozděl a panuj" mají spoustu příznivců pro zákaz kouření v restauracích, pro EET a pro dalších asi tisíc zákazů. Podporují tím v občanech ty nejhorší vlastnosti jako je závist a hloupá radost z toho, že někdo něco nebude smět. Další výsledek je, že přijímají tolik opatření naráz, že je ani nestihnou pořádně připravit, mají v tom spoustu chyb, pak ty chyby napravují, tím to ještě celé zhorší a výsledkem je takový paskvil, že nikdo neví co vlastně smí nebo nesmí, ale úřad ho vždy může postihnout. Navíc to stojí spoustu peněz nás všechny, všechno to prodražuje. Strašné a nikde nevidím východisko. :-(

3 0
možnosti
JK

Chtěl jsem se zeptat - v pokerovém turnaji může hráč prohrát pouze vklad?

0 0
možnosti
KK

Ano, pouze to, za kolik si koupil tzv. vstupenku do turnaje (tedy např. 500 Kč)

0 0
možnosti
JC

J20i32ř69í 20C58í18s86a27ř

6. 12. 2015 18:37

Důvod je na snadě. Pokerové turnaje se zdaňují podstatně hůře než příjmy v automatu. Stát má hrůzu ze situace, kdy určitá částka peněz mění majitele a přitom tato transakce není zdaněna. To je celé.

5 0
možnosti
KK

Popravdě, ani moc nechápu, proč se tyto turnaje vůbec daní - hrajeme to už za jednou zdaněné peníze ;-) Někdo si za vydělané peníze koupí lístek do kina, já na turnaj

4 0
možnosti
JM

Kdyby tam autorka nezamýchala povídání o kuřácích a restauracích,o čemž nic zřejmě neví, tak by to byl dobrý článek. JM

0 4
možnosti
KK

To víte, že o tom nic nevím - akorát jsem sama provozovala několik let vlastní hospodu ;-), ze svého rozhodnutí nekuřáckou - a o to mi jde, že majitel si má sám rozhodnout, jak bude svůj podnik provozovat

10 0
možnosti
Foto

Až bude všechno zakázáno, nejlíp určitě bude, zejména pak politikům. Nic nebude povoleno, ale pojede to dál, takže bude možné potrestat každého, na koho si systém umane. A to je smyslem. Ze všech budou povolné ovce ochotné odsouhlasit cokoliv. Vím, že nejste "včerejší" a že to všechno chápete a víte přesně o co jde. Existuje vůbec nějaká šance, jak to změnit a pokud ano, tak jak?

6 0
možnosti
KK

Jediná možnost - nevolit voly (navíc v podstatě pořád dokola ty stejné) ;-)

6 0
možnosti
Foto

EU už pracuje na výrazném zdražení tzv. nezdravých potravin. Abyste se necpali bůčkem, uzeným a uzeninami, mají se stát cenově nedostupnými. Vzhledem k tomu, že řada potravin už pro běžného spotřebitele cenově nedostupná je, zajímalo by mne, čím se budeme za nějakou dobu živit.

4 0
možnosti
Foto

Od kdy EU úředníčky zajímá, co bude jíst občan? Mezi EU úředníčkem a běžným občanem je vzdálenost několik světelných let. EU úředníček to má nastavené tak, že právem pobírá peníze daňových poplatníků a dokud neumřou, pobírat je bude. Občánci neumřeli dodnes a že jsme na ně už navalili spoustu pravidel, tak si s tím zítra a pozítří poradí a když se půjdou pást, mohli bychom jim zdražit požírání trávy. Nejlépe nějakou daní, která má rozpočtové určení přímo do EU rozpočtu.

0 1
možnosti
KH

K64a96r98e33l 20H87o65r78á66k

4. 12. 2015 21:27

Vůbec nechápu kde se tu vzala ta snaha zakazovat hazardní hry. Vždyť je to zábavní průmysl jako kterýkoli jiný. :-/

0 2
možnosti
KK

Poker především nemá v hazardu co dělat

10 0
možnosti
DH

D86a72v40i74d 34H69r94u55b86ý

4. 12. 2015 15:49

Lide jsou prilis ukolebani jistotou, ze tak jak je to ted uz zustane naporad. Jsme zaby pomalu pohrbivajici svou svobodu v pomalu ohrivane vode. Nejdrive se samozrejme zacne tam, kde to vetsina lidi prehlidne nebo naopak odsouhlasi. Zacne se u podnikatelu, kteri jsou preci parazity a jsou nenazrani. Tim to ale hromada podnikatelu polozi, protoze si spocitaji ze jim to za ty nervy, pracovni vikendy a odvody nestoji a stanou se zamestnanci. Tim padem se zacnou nuzky jeste vice rozevirat a jejich rozevirani pujde rychleji. Zustane tady par velkych a mocnych, kteri si budou stanovovat vlastni pravidla, tvorit zakony na absolutni dohled a ten zbytek. Mozna to zni apokalypticky a nepravdepodobne, ale takhle znely mnohe prognozy ktere se nakonec bohuzel naplnily.

11 0
možnosti
PZ

P90a26v77e47l 26Z32e82m54a17n

4. 12. 2015 13:48

v principu je článek je dobrý, dal jsem karmu R^, ale po projití diskuse musím napsat, že podle mne máte v navazující argumentaci chybu, na kterou jste byla v diskusi upozorněna (asi nešikovně a i proto jste možná) reagovala naprosto neadekvátně - až osobním napadáním těch co se vás na ni snažili upozornit Rv

Jak jsem napsal již níže, váš argument: že v pokeru na rozdíl od automatů nebo rulety  "VŽDYCKY někdo vyhraje" je mylný - v tomto jsou si zmíněné činnosti rovny!! 

Ve svém srovnání pokerový turnaj popisujete přesně, ale u části "hra na automatech" jsou body 2 a 3 vlastně demagogické, protože totéž platí o pokerovém turnaji.

Pro posouzení rozdílů mezi těmito činnostmi je podstatný je váš bod 1 "do bedny naházíte libovolně peněz (klidně tak za večer můžete prohrát i barák či auto)" - FAKTOR ČASU je ten rozdíl: pokud chcete z hlediska "vždycky někdo vyhraje" a pravděpodobnosti výhry porovnávat třeba poker a ruletu, musela by jste porovnávat jednu "točku" rulety s jedním turnajem v pokeru, respektive ze statistického hlediska samozřejmě nejlépe ve velkých číslech, tedy třeba srovnat osudy (a finanční dopady):

1)  xy.000 lidí kteří každý odehráli např. 1000 her v ruletě 

2) stejný počet lidí, kteří každý odehráli např. 1000 (tj. stejný počet) turnajů v pokeru 

Samozřejmě s tím, že obě skupiny vloží stejný počet financí (vklad turnaje v pokeru = sázka jedné hry v ruletě). 

Na závěr zopakuji podstatné : pokud pro zjednodušení pomineme, že bedny a ruleta je čistě o náhodě, na rozdíl od pokeru, kde má silný vliv i lidský faktor. Je hlavním rozdílem FAKTOR ČASU - poker je zábava/sport kapku líznutý hazardem, naopak bedny/ruleta jsou hazard v kterém můžete za večer prohrát barák.

2 1
možnosti
MD

Zapomněl jste ale na jednu věc:

Ruleta je čistě o náhodě a výsledek nejste schopni ovlivnit (pomiňmě různé existující strategie, které se zakládají na statistice, avšak faktor náhody je stejně vždycky přebije)

Oproti tomu když se podiváte na poker, je neoddiskutovatelné, že na finálových stolech turnajů se objevují stále stejní hráči, tedy ti, kteří si hru poker osvojili, naučili, zdokonalili... Svou prohru/výhru lze tedy píli a tréninkem ovlivnit.

Z toho důvodu nelze bedny, ani ruletu porovnávat s pokerem...

3 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4878x
Novinářka (Český rozhlas - st. Praha a Radiožurnál 90-93, TV Nova 94-98). Od r. 98 podnikám (mediální tréninky a poradenství). Od r. 1990 pomáhám opuštěným a týraným zvířatům (vedu Kočičí Azyl CZ). Od června 2012 vydávám časopis HAF & MŇAU - měsíčník pro všechny milovníky a majitele psů a koček.