Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Další věc: všechny nesmírně pobuřují kvóty 40 % pro ženy (oficiálně je to pro jedno pohlaví, ale samozřejmě všichni víme, že všude převažují muži..), ale že měli muži ještě do nedávna 100% kvóty a dodnes mají neformálně jistotu svých 70-90 % zastoupení ve veřejném prostoru (média, politika, vedení firem, věda..), to vám vůbec nevadí. Pořád se mluví o tom, jak kvóty někam nacpou neschopné ženy.. a ty desítky procent neschopných mužů, co jsou tam už teď, ti vám nevadí? Nebo muži, co jsou tam teď, jsou automaticky všichni schopní? Na základě čeho?

0 2
možnosti

Zase vše zjednodušujete jen na schopnost x neschopnost.

Snažil jsem se vám vysvětlit, že tak tomu není, že to je přílišné zjednodušení věci. Marně.

Tak když se toho zjednodušení budu držet, musím prohlásit, že pokud někde ve veřejném prostoru jsou muži, tak nejsou neschopní.

Jsou ve 100% schopní.

Jsou totiž schopní (a já dodávám ochotní) se tam dostat...

Diskuze s vámi mi připomněla, jak se kdysi Raye Charlese novináři ptali, co že je vlastně na tom jazzu tak krásné.

Odpověď zněla: "Když se na to musíte ptát, tak se vám to zřejmě nedá vysvětlit."

Mám stejný pocit jako kdysi Ray Charles, že když se na příčiny disproporce v zastoupení mužů a žen musíte ptát, tak že se vám to zřejmě ani nedá vysvětlit.

0 0
možnosti

Výzkumy nevýzkumy, studie nestudie, kdo (myšleno pohlaví) je výkonnější, rozhodnější, emocionálně vyrovnanější, racionálněji přemýšlející apod., to je všechno naprosto iracionální dokud se jedná o soukromý podnik, kde jeho majitel(é) mají svaté právo si do svého vedení nebo třeba na úklid zaměstnat koho chtějí a nikdo jim do toho nemá co mluvit. Obzvlášť ne nikým nevolená slepice, která svou pozici dostala jen díky tomu, co má mezi nohama (a očividně i v hlavě ;-D).

0 0
možnosti

Když si pamatuji autorku z působení v televizi Nova a jak dál pokračovala, tak nevím co myslí tím nadpisem blogu. Ona mi spíše připomíná souputnici Tachecí.;-)

0 1
možnosti

Nerozumím tomu srovnání? Od odchodu z Novy (v r. 98) jsem na vlastních nohou - podnikám (a rozhodně nelituju). (Ex)kolegyně Bára, pokud vím, nadále v médiích působí, každá jdeme zcela jinou cestou...

1 0
možnosti

Božínku, to je zase povrchní a totálně nepromyšlené vidění světa. Je to jednoduché: pokud je svět opravdu založen jen na schopnostech a třeba zastoupení žen a mužů v PS je 20 : 80, musí to nutně znamenat, že ženy jsou mnohem méně schopné než muži. Přesto všechny dosavadní výzkumy ukazují, že muži a ženy mají potenciál ke stejným schopnostem. Nikdy se nikde neprokázalo, že by ženy byly méně schopné, přesto jsou nějakou podivuhodnou shodnou okolností reprezentovány méně v politice, v médiích, ve vědě, v podnikání. Kdyby mi prosím mohla tedy autorka blogu nebo nějaký diskutující vysvětlit tuto disproporci. Pokud je celý svět jen o schopnostech.

2 9
možnosti

Jj, a prezidentem u nás taky pořád chlap. A zastoupení některých menšin v prestižních profesích. Diškriminácia!  Ano, svět je o schopnostech a také o tom, že muži a ženy se v jedné věci zásadně liší a to je potřeba zákonem změnit. Nejméně 40% dětí musí porodit muži. Některé ženy to považují za handicap (asi 40%), jiné za vyjímečnou přednost. A z toho vám vyjde to 20:80 (polovina z těch 40% na to nemá).

0 0
možnosti

A38d32a55m 24S56t10a34v96a

2. 11. 2015 22:12

"...zastoupení světlovlasých a tmavovlasých lidí?...": A jak k tomu přijdou holohlaví?

0 0
možnosti
Foto

Obávám se, že neschopní se cpou vpřed už zatraceně dlouho.

Podle toho to také v EU momentálně vypadá.

4 0
možnosti

Ale je fakt, že zaměstnavatelé, je jedno jestli státní či soukromí, většinou berou ženy řádně u úst ( lidově u huby ). A pokud projdete více oborů a zaměstnání, snadno si všimnete, že většinou ženy jsou pracovitější, pilnější než muži. Jenže muži dovedou o svých "pracovních úspěších " tak nádherně hovořit, že to tak je, jak to je. Uznávám, že na druhou stranu existuje malá minorita žen, která díky svému pohlavnímu ústrojí dokáže v pracovní kariéře úplné zázraky,  na které jsou i kvoty z EU zcela slabé. Jako příklad uvedu naši nedávnou stínovou premiérku padlé vlády.;-D

1 1
možnosti

Vážená Kateřino, jen levičáci se na takto dobitých postch mohou cítit vznešeně. To jejich intelekt nepobere. KarmaR^

6 3
možnosti

Něco na tom bude, p. Cestre, protože před časem mi kamarádka, která pracuje pro ČSSD (kamarádíme se proto, že se aktivně věnuje ochraně zvířat; o politice se spolu už radši nebavíme, jelikož jsme se vždy strašlivě pohádály ;-)) vysvětlovala, že bez vnitrostranických kvót by u nich neměly ženy šanci se dostat do čela kandidátky, že si tam tohle vše rozhodují muži ve vedení mezi sebou.. Takže jste to trefil přesně R^

1 0
možnosti

...tady už začínám o té paní z EU vážně pochybovat8-o[>-]

3 1
možnosti

Souhlasím, také bych nechtěla sebelepší místo jen proto, že jsem byla v kvótách, na druhou stranu si taktéž nemyslím, že to byl nápad dotyčné paní. Zkrátka si myslím, že ten "pešek", aby nahlas vyslovila ten hloupý nápad, dle zákona o padajícím "oném", padl na ní. Děkuji rozhodně za námět k zamyšlení :-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4878x
Novinářka (Český rozhlas - st. Praha a Radiožurnál 90-93, TV Nova 94-98). Od r. 98 podnikám (mediální tréninky a poradenství). Od r. 1990 pomáhám opuštěným a týraným zvířatům (vedu Kočičí Azyl CZ). Od června 2012 vydávám časopis HAF & MŇAU - měsíčník pro všechny milovníky a majitele psů a koček.