Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J26a48n 85Š67e80b95e94l62í44k

16. 10. 2014 13:05

Tak snad všichni vědí, že když budu házet kostkou dostatečně dlouho, tak se počet výskytů každého z čísel 1-6 bude limitně blížit k 1/6 všech pokusů. To platí analogicky samozřejmě i pro karty. Takže jaká náhoda ...?

0 0
možnosti
VJ

Jenže my žijeme v konečném světě a děláme krátkodobé věci, takže té vaší limity reálně nedosahujeme a tudíž se o náhodu jedná ;-)

1 0
možnosti
PH

Na jednu stranu souhlasím s článkem, obecně jsem proti zákazům. Na druhou, jakožto odnaučený gambler, mám i jiný pohled na věc. Když mi bylo cca 18, bylo heren po našem městě víc, než sportovišť, hříšť, parků nebo čehokoliv smysluplnějšího. Tak jsem to jednou na popud kamaráda zkusil a vyhrál. Pak už se to se mnou vezlo, neskončil jsem na dně, ale prohrál jsem za 10 let dost peněz (stovky tisíc). Nepopírám, že svou vlastní hloupostí, ale je to těžké, když vyrůstáte ve městě plném heren. Je to jako vyrůstat mezi samými narkomani a sám se jím nestat. Město by se mělo starat o to, jak vypadají jeho ulice, stovky špinavých heren rozhodně nejsou nic pěkného. Je to otázka morálky a vztahu k prostředí, ve kterém žijeme. Jsem pro regulaci hazardu v podobě výherních automatů a VLT (a rozhodně si nemyslím, že do stejné kategorie spadá dovedností hra poker), na kterých se dlouhodbě vyhrát nedá, přičemž se ví, že způsobují závislost. Věřím tomu, že ne tolik cílevědomou a třeba jednodušší část populace lze vychovat tím, že jim místo hraní automatů poskytneme zdravější a smysluplnější způsob vyžití. Ať rozumní a schopní učí ty méně rozumné žít spokojeněji a jdou jim sami příkladem.

9 1
možnosti
RO

Vychovávejte si svoje děti, ať se ostatní starají o své - toť k: "třeba jednodušší část populace lze vychovat tím, že jim místo hraní automatů poskytneme zdravější a smysluplnější způsob vyžití"

"Jsem pro regulaci hazardu v podobě výherních automatů a VLT (...) na kterých se dlouhodbě vyhrát nedá, přičemž se ví, že způsobují závislost."

Jak již bylo zmíněno, tak závislost způsobuje i alkohol. A také z alkoholu nic nemáte (paralela výhry).

A to, že jste vyrůstal v městě plném automatů? říkáte od 18 let?

Já jsem byl v době 15 - 20 také v městě plném automatů. Dokonce i alkoholu a jiných neřestí (sehnat něco tvrdého by pro mě též nebyl problém). 

Jenže woalá u automatu jsem strávil asi 10 minut. 

Pravděpodobně to tedy nebude vina přebytku automatů.

Vina je vždy na straně člověka a jeho výchově. 

Pokud jste v 18 již vydělával a nestudoval (tedy získával peníze vlastní prací) tak je to jednoduše Vaše chyba, né moje, né mých rodičů dokonce za to nemohou ani mojij sousedé. A tak se ptám, proč je chcete omezovat jen proto, protože jste byl tak blbý, že jste naházel do automatů statisíce?

11 4
možnosti
Foto

D36a79v52i50d 89Š39i47m68e50k

16. 10. 2014 12:56

Dobře napsané. Dovoluji si jen ještě doplnit. Naši zákonodárci se v navrhovaném zákonu snaží ochránit finančně méně silnou vrstvu obyvatel a řeší to podle mne velmi nešťastným způsobem. Budu mluvit z několikaleté osobní zkušenosti jakožto provozní několika heren. Pokud bych já chtěl ochránit osoby se slabšími příjmy, tak bych to udělal zcela obráceně. Nastavím ze zákona minimální sázku třeba na 500,- a to lidé se slabšími příjmy určitě nikdy nezmáčknou :) Naopak zůstanou pouze opravdu zajištění hráči. Současná verze zákona nic nemění pro slabší hráče, kteří již dnes hrají otočku okolo 5Kč a měsíčně prohrají cca 20.000, což je mimo jiné maximální měsíční limit na jednoho hráče v nově navrhovaném zákonu. Z mého pohledu se novým zákonem nic nemění a je zcela likvidační. Podle mne čeká navrhovatel na velice tučnou pozornost. V případě schválení přijde o práci minimálně 60.000 lidí, budou chátrat tisíce neuvyžitých nemovitostí, dodavatelé alka, nealka, cigaret a různých pochutin přijdou o velké zisky, taktéž o práci přijde spousty drobných podnikatelů jako jsou elektrikáři, zedníci, atd. A hazard? Ten bude fungovat dál, jen někde jinde, možná někde ve sklepech na černo nebo online na internetu. Negativní vliv zůstane, ale mnoho se zkazí.

A dovolím si ještě upřesnit, že v současné době se u nás léčí z hazardu pouze 1/3 z těch uvedených 1.500 nemocných, 2/3 jsou závislí sázkaři. O tom se také moc nemluví.

1 1
možnosti
KN

Jasně, když zakážeme hazard, budeme tady mít nezaměstnanost, chátrající nemovitosti, lidi nebudou pít alko ani nealko ani pochutiny (to se totiž konzumuje jen v hernách, nikde jinde). Hezky ten svůj byznys obhajujete. Pomalu se mi chce vyjít do ulic a demonstrovat, aby naopak heren bylo co nejvíc, to nám pak ta země bude vzkvétat a prosperovat ;-D

3 0
možnosti
Foto

to potom povolme i drogy, protože závislost je stejně zničující

0 0
možnosti
Foto

Anebo zakažme všechny závislosti? ;-)

6 0
možnosti
PS

P76e98t42r 83S95k42á91c12e62l

14. 10. 2014 22:00

Pokud závislost překračuje hranice (můžeme diskutovat kdo a jak je stanoví), mělo by nastoupit organizované násilí, stát. 

Takže s paní Kašparovou souhlasím pouze v úvodu, protože jasně sdělila, že můj/tvůj/váš volný čas lze organizovat jak je libo. Zvláště od roku 1990 si u nás může každý vstávat a jít spát kdy a jak chce, že? No a věříte, že je část populace, která vítá nesmyslné posouvání hodin vpřed a vzad? Za nějakých 10 dnů budou zase psát..."pospíme si o hodinu déle". Ale to již nenapíší, že jen jeden den, ale od března do října zvláště děti a mládež MUSÍ denně vstávat o hodinu dříve a nikdo neví proč. EU to zdůvodňuje "vyšším využitím volnočasových aktivit". Čtěte zde:

Směrnice Evropského parlamentu a Rady2000/84/ES ze dne 19. ledna 2001 o úpravě letního času:

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2007:0739:FIN:CS:HTML

Den ale má 24 hodin stejně, že?

Takže do našeho volna se montují ze všech stran, hlavně že se mluví a píše o svobodě rozhodování jedince, občana. O tom (http://www.casproevropu.cz) bych autorku prosil něco napsat. Předpokládám podle jejího úvodu zde, že v náš prospěch, ve prospěch zdravého rozumu...R^

1 0
možnosti
JH

Se zákazem také nesouhlasím.

Ale co se týká té definice hazardní hry, tak zde je to hodně sporné. Hazardní hra je totiž poměrně nejasný pojem - pěkně to rozebírá a popisuje česká wikipedie ( http://cs.wikipedia.org/wiki/Hazardn%C3%AD_hra ).

Asi klíčový je právě onen faktor náhody. A ten je, ať chcete nebo ne, u pokeru poměrně velký. Argument o vysokém procentu zahozených karet není správný, protože i při rozhodnutí o zahození hraje roli faktor náhody (dobré karty zahodíte málokdy, špatné naopak téměř vždy - je to tedy také závislé na tom, jaké karty dostanete, tj. opět na náhodě)...

1 0
možnosti
KK

Citovala jsem definici hazardní hry, jak ji uvádí zákon.

Pokud jde o to zahazování karet - mockrát hráč zahodí i lepší karty, než má soupeř - poté, co to soupeř zahraje lépe. Náhoda hraje roli pouze v tom, jaké se rozdají karty. Vše ostatní už je na umu hráčů (pochopitelně ne v momentu, kdy se dostanou do all-inu třeba před flopem, pak je to čistá loterie).

1 1
možnosti
JH

J54a91n 46H42a67v42r46d74a

14. 10. 2014 14:53

S prvni casti blogu s autorkou souhlasim. Pokrove turnaje asi nelze davat na uroven hrani hazardnich her.

Ovsem absolutne nesouhlasim s jeho druhou casti. Obhajovat spravnost provozovani hernich automatu v podobe, jak je zname, muze jenom lobista manipulator nebo naprosty zoufalec. A protoze to druhe u K. Kasparove nepredpokladam, takm ji vidim jako jednoznacnou lobistku pracujici ve prospech provozovatelu hazardnich automatu.

3 3
možnosti
KK

Aby bylo jasno - pro mě by nemusel existovat jediný automat, já to nikdy nehrála, nehraju a nehodlám. Jen si nemyslím, že jakýkoliv zákon vyřeší problém a hlavně, že si lidi mají se svými penězi dělat to, co sami uznají za vhodné - někdo si koupí nové boty, jiný pojede k moři a někdo to hodí do bedny. A navzájem se diví, jak to toho druhého může bavit.

Opakuji - rozhodně jsem pro zamezení tomu, aby mohli (jakoukoliv hru) hrát lidé, co pobírají dávky. Kdyby to bylo na mně, já bych místo dávek klidně dávala jen lístky na jídlo apod. ;-)

3 0
možnosti
KL

ta otazka je trochu zavadejici. pokud si ty penize vydelate, je to jiste vase vec, ale v praxi  vetsina "hracu" prohrava prostredky ktere dostali skrz socialni system od ostatnich nikoli ke "hrani".

zakazem se zrejme mnoho nevyresi a problem se jen zamaskuje, protoze opticky techto podniku ubude (i kdyz mozna o to jde).

jako reseni bych videl navazat davky na jakoukoli cinnost, spiny je ve mestech spousta a technicke sluzby na to ocividne nestaci a jakakoli i zbytecna prace ktera by tyto lidi zamestanala na cast dne by znamenala jednak mene casu pro ne na hazard a pachani trestne cinnosti a jednak pochopeni vztahu mezi praci a odmenou.

jenze to u nas nemuze projit, protoze lidska prava mame vsichni ale povinnosti jen nekteri.

9 0
možnosti
HB

Mě na tom zaujala jiná věc, kterou vy nezmiňujete a totiž to, že hrát by údajně nesměli ani lidé v úpadku. Pokud vím, tak tito lidé musí být zaměstnaní, musí vydělávat na splátky a ze zákona jim zůstává jen určitá částka, ať vydělají měsíčně 10 tisíc, nebo 30. Pak ovšem nechápu, proč by si s penězi, které jim zůstávají (a které museli vydělat, nedostali je na dávkách!), nemohli dělat, co chtějí i kdyby nakrásně jejich původní problémy měly zase počátek v hraní.

0 0
možnosti
JH

Nezapomínejte ale, že vydělávají na splátky jen části dluhu, nikoliv celého - zbytek jim bude "odpuštěn" - právě v tom spočívá základní princip (a výhoda) úpadku. Proto by jim logicky mělo zbýt jen životní minimum. A pokud by toto minimum mělo být opravdu minimem, tak prostě už nemají rezervu na to, aby něco prohráli. Pokud jí mají, je to nastavené špatně a měli by splácet víc, ne tuto část prohrát někde na automatech.

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4878x
Novinářka (Český rozhlas - st. Praha a Radiožurnál 90-93, TV Nova 94-98). Od r. 98 podnikám (mediální tréninky a poradenství). Od r. 1990 pomáhám opuštěným a týraným zvířatům (vedu Kočičí Azyl CZ). Od června 2012 vydávám časopis HAF & MŇAU - měsíčník pro všechny milovníky a majitele psů a koček.