Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlasim s Váma, že to je dementní zábava a to, že to je v baráku ČT o něčem vypovídá.

2 1
možnosti

"..v restauraci, kam mě nedávno odmítli pustit se psem .."

Stačilo dočíst až sem, zatímco honění pixelů na obrazovce nikomu neškodí, pes v restauraci (nikoliv hospodě) skutečně nemá své místo pokud s tím provozovatel nesouhlasí.

6 4
možnosti

Kdybyste četl i dál, zjistil byste, jakou to má souvislost - že předtím tam zákaz nebyl, tak mě jen napadlo, že možná někdo ve vedení ČT hodně nemá rád zvířata. Jinak to samozřejmě respektuji a nemám s tím problém ;-)

4 6
možnosti

jo a řezníky a pracovníky jatek vystěhujeme do geth na okraji města a slušný člověk se o ně neotře ;-D;-D

8 3
možnosti

Níže mě pan Bobula vyhrožoval, že když nedám odkaz na studii, budu považována za internetového plácala, a to už mě skutečně vyděsilo :-( Tudíž podléhám tlaku, dávám odkaz na několik studií, pánové, počtěte si! :-P

P.S. Drobný poplateček vás jistě při vašem bažení po pravdě neodradí..

http://pss.sagepub.com/content/12/5/353.short

7 3
možnosti
Foto

Takže já si přečetl hned první článek z odkazu a ...divné...tam je v závěru, že nebylo prokázána souvislost mezi hraním elektronických her a chováním dětí :) nebo jsem něco pochopil špatně? ;)

http://adc.bmj.com/content/98/5/341.full

3 4
možnosti

Řeknu to takto - můj syn hraje hru, kde běhá mezi jedoucími vlaky, naskakuje na ně a přeskakuje na jiné. Mám se bát, že to půjde zkusit v reálu? Nepřehánějte!:-/

5 5
možnosti

Záleží na tom, kolik mu je a jak je inteligentní.

5 4
možnosti

Výchova k myslivosti, asi.

2 2
možnosti

Takže kdyby se ta děvčata bavila střílením virtuálních lidí, bylo by to lepší? Z vašeho článku mám ten dojem, protože píšete dohromady o tom, čím se mládež baví a že vás tam odmítli pustit s vaším chlupatým průvodcem. Možná se pletu, ale pro většinu bojovnic za práva zvířat je pes nebo kočka opravdu mnohem víc, než lidská bytost (je zajímavé, že za práva pavouků, potkanů, much apod. žádná z nich moc nebojuje a přitom kolik z nich je bezdůvodně zabito a kolik z nich žije v nedůstojných podmínkách?).

Druhá věc je vhodnost takové zábavy pro mládež. Tam bych se stavěl za to, že by to mělo být hlavně záležitostí jejich rodičů.

Třetí věc je, kdo to provozuje a jak se to slučuje s jeho posláním. Můj názor je tady jasný a neměnný, ČT měla být zrušena už před dvaceti lety. To, co předvádí za ty prachy rozhodně nestojí.

6 7
možnosti
Foto

Nebudu to lepit někam dolů....tedy AD "hry způsobují násilí"

Je jasně statisticky dokázaná korelace mezi hraním násilných her a agresivitou jedince....(korelace = společný výskyt, vzájemný vztah)....doposud nebyla dokázána kauzalita, tj. zda "Hraním agresivita skutečně vznikla a bez hraní by nebyla", nebo zda se jedná o pouhou koexistenci "Tj. agresivní jedinci si vyhledávají násilné hry". Je dokonce otázka, zda hraní již existující agresivitu naopak nesnižuje jako prostředek vybití....např. u sexuálně agresivních jedinců využívají terapeuté právě např. kresleného porna (kde není skutečných obětí, kteří by to točili) a snižují sexuální napětí takto poztižených. Je zcela prokázán pozitivní účinek na SNÍŽENÍ sexuálních deliktů při přístupu k náhradním zdrojům vybití agrese.

Takže ač své děti nevychovávám střílečkami....jsem raději, když něco tvoří, sebevědomé tvrzení zdejších "zvířátkových dam" o nutnosti omezení veřejného prostoru rozhodně nesdílím a patřím mezi ty, co budou podnikat stejně silný protitlak k jejich aktivitám.

Hlupost už tuto společnost připravila o dost svobody....netřeba pokračovat, nebo se jednou svobodně prohlasujem zpět k fašismu.;-)

17 5
možnosti

A prosím pěkně, kdepak tu zvířátkové dámy zveřejnily "sebevědomé tvrzení o nutnosti omezení veřejného prostoru"?.. :-)

6 13
možnosti

Tedy vážně, měli byste se přestat zabývat s prominutím kravinama.

Jako malý jsem hry hrál asi jako většina mých vrstevníků a rozhodně nemám v úmyslu běhat po městě s rotačním kulometem a kropit poklidné spoluobčany. hraním her to tedy asi nebude.

Skoro se mám chuť zeptat, na co se asi tak vymlouvali předkové, kteří kosili zvířenu ve velkém a zvláštní jim to nepřislo. Co zvířenu,  kteří kosili sebe sama navzájem. A co taková 2.světová válka, to hry nebyly a pěkné věci se tedy neděli ani omylem.

Skoro bych také chtěl vidět stovky generací našich předků, co by našemu přistupu říkali oni. Asi by padli smíchy na zem a tam se tím smíchem uchehtali k smrti.

A to prosím pěkně nemám nic proti slušnému zacházení s lidmi a zvířaty.

15 9
možnosti

O tom, že agresivní a násilné počítačové hry podněcují agresivitu a násilí, a u dětí zvláště, se už mezi odborníky nediskutuje. Je to prokázané.

A moc nerozumím, co jste myslel tím odkazem na stovky generací našich předků, každopádně za sebe říkám, že oni mi následováníhodným vzorem opravdu nejsou, takže ať se klidně uchechtají.

7 14
možnosti
Foto

Fajn, chápu, že se vám nelíbí video hra, kde děti střílí zvířata. S tím by se dalo i shouhlasit, ačkoliv nikdo to ty děti hrát nenutí, to je věc výchovy rodičů, nikdo vás také nenutí chodit se na to dívat do té konkrétní restaurace. Choďte jinam. Ale pes prostě do restaurace nepatří, je to restaurace pro lidi. Když se jdu najíst do restaurace, nemám potřebu sdílet svůj talíř s nějakým psem, který svého pána neposlouchá a obtěžuje ostatní hosty. A že zrovna ten vás pes pslouchá? No a jak to asi má provozovatel restaurace zjišťovat, to má jako u vchodu stát zaměstnanec a každého psa nějak otestovat? To asi těžko. Když už musíte nutně chodit do restaurace se psem, tak choďte někam, kde to provozvateli nevadí, ale respektujte prosím, pokud si to někdo nepřeje.

8 2
možnosti

Ano - je to věc výchovy, a přesně o tom je můj článek - že bychom děti měli vychovávat k hezkému vztahu ke zvířatům (k čemuž zrovna tahle hra podle mě nepřispívá).

Pokud jde o psa v restauraci - já to plně respektuji (a do restaurací ho vodím jen, když je to nevyhnutelné - nemyslím si, že ho nějak zvlášť baví ležet hodinu a víc pod stolem - záleží mi na tom, aby můj pes nikdy nikoho neobtěžoval). Jen mi to přišlo "zajímavé" - že nejprve tam zakážou vstup psům (dlouhá léta tam směli) a pak tam ještě nainstalují (nebo povolí) takovou "protizvířecí" hru. Prostě mi přišlo, jako když někdo ve vedení ČT hodně nesnáší zvířata. Je to můj blog - můj názor, nikomu nevnucuji, každý si může napsat svůj. Každopádně jsem ráda, že ten můj má tak masivní podporu od čtenářů ;-)

2 5
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4878x
Novinářka (Český rozhlas - st. Praha a Radiožurnál 90-93, TV Nova 94-98). Od r. 98 podnikám (mediální tréninky a poradenství). Od r. 1990 pomáhám opuštěným a týraným zvířatům (vedu Kočičí Azyl CZ). Od června 2012 vydávám časopis HAF & MŇAU - měsíčník pro všechny milovníky a majitele psů a koček.