Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V7

Vasco 75

2. 2. 2011 18:11
"milá" dámo.

Dokud stát nezajistí vymahatelnost práva (faktické naplnění rozsudku jeho soudů), ať platí za odsouzené jako mourovatý on! Rozhodne-li tedy soud o alimentech, které má platit jeden z rodičů a v případě, že ten tyto neplatí a rozsudek ignoruje, má stát zajistit, aby bylo právo dítěte po tomto rodiči vymoženo. Není-li tomu tak, ať stát tyto peníze zaplatí sám a potom si je vymáhá po tom, komu to nařídil soud. Jednoduché jako facka a hlavně spravedlivé vůči dětem, které si rodiče vybírat nemohou a vymahatelnost práva ovlivňovat už vůbec ne!

0 0
možnosti
KK

Katka K.

4. 2. 2011 20:46
Re: "milá" dámo.

ale to přece shodujeme :) já jen nechci, aby to platil JEN stát, aniž by to pak vymáhal - a to zcela důsledně a do poslední koruny!!

0 0
možnosti
DA

don Alojz

13. 2. 2010 17:17
...

...jízda bez řidičáku bude posuzována jako trestný čin. Neplatiči výživného si dělají co chtějí....ne že bych chtěl srovnávat, nicméně, proč nezabavit neplatiči třeba řidičák a místo druhé upomínky hned vězení po zkráceném řízení??? S fotbalovými chuligány se tak zacházelo,tak proč ne s neplatiči alimentů?

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

2. 2. 2010 15:51
pohled pravicového človíčka

....souhlasím s názorem, ať se lidé naučí být za sebe odpovědní....

...ale přispívat na alimenty dětí, kteří by jinak měli existenční potíže mi nevadí.....ne víc než přispívat na leckdy idi_tská divadelní představení, příspěvky politickým stranám nebo cyklostezky za 150 mil. Jsem proti sociálním parazitům, o tom žádná. V dětech je ale nevidím.

Ne, opravdu nejsem levičák...... Rv

0 0
možnosti
JN

5alfa

3. 2. 2010 10:35
Re: pohled pravicového človíčka

Souhlas, pokud je někdo nezodpovědný a pokud rodina dítěte strádá díky výpadkům v alimentech, pak stát stejně zasáhne sociálkou. Je jedno, zda se pak taková částka nazve "aliment za nezodpovědné" a nebo "sociální dávka pro potřebné".

A autorka by jistě nenapsala "Nechci platit sociální dávky pro potřebné za nezodpovědné". A pokud už ani vyrůstající dítě v naší společnosti nelze nazvat "potřebným", pak je to tragický úpadek morálky.

Nicméně proto bych některé alimenty přiděloval podobně jako důchody. Pokud se rodiče nedokáží dohodnout, nechť soud rozhodne, že platící platí státu (+200 Kč a 1% navíc na režii) a ten příjímající dostává ze zaplacené částky o dalších 200Kč a procento dolů. Bude mít jistotu, že své dostane, stát si za nedohodu připíše 400Kč a nějaká procenta režie a platící (pokud opravdu nebude ve srabu a nemajetný) tak bude platit.

Nezaplatit státu by se nemělo vyplácet, stát si na vymáhání může najmout Sokola. Matka ve finančních potížích nikolivěk! 

0 0
možnosti
PV

Pavel57

29. 1. 2010 16:12
já s návrhem souhlasím

Zkuste někdy žít s člověkem základního vzdělání a jednoduššího myšlení, pak přijdete na to, že to co vám připadá jednoduché a samozřejmé je pro něj nepřekonatelný problém. Dát bývalého manžela k soudu? Jak se to dělá? Nemám ani na jídlo, tak jak se mám jít poradit k právníkovi, který to bude chtít zaplatit? A sociálka takového člověka vyhodí, že má nárok na alimenty, tak podporu nedostane.  A jsme v kruhu, ve kterém si takový člověk sám pomoci neumí. Jistě, existuje několik exemplárních příkladů, kdy se ten návrh zákona bude jevit jako blbost, ale ve většině případů pomůže dobré věci. Takže - souhlasím.

0 0
možnosti
HP

Fordána

29. 1. 2010 17:36
Re: já s návrhem souhlasím

Zkuste někdy žít s člověkem základního vzdělání a jednoduššího myšlení,.........

Když chci zkoušet zrovna toto, tak musím počítat se vším a ne se pak divit a chtít po ostatních, aby napravovali moji blbost.

0 0
možnosti
B

brnl

29. 1. 2010 14:30
Proč tak troškařit

když za nezodpovědné rodiče neplatit tak je potřeba důsledně.

Zrušil bych všechny dětské domovy, včetně zařízení Klokánek, zrušil bych ta tisícová hejna těch sociálních pracovníc, všelijakých "znalkyň", soudkyň která tady nedělají nic jiného než parazitují na tom že někteří rodiče jsou nezodpovědní. Ať se strajají rodiny.

A také by potom bylo potřeba zrušit ten průběžný zdravotní a důchodový systém, všechny ty odvody té důchodové a zdravotní daně a všem říci že si musí pomoci v rámci rodiny, kdo by rodinu neměl, tedy i takový co by ani neplatil na své děti tak ten by nutně musel skončit v chudobinci a zdravotní péči by mohl mít jedině v lazaretu.

0 0
možnosti
JN

5alfa

29. 1. 2010 18:25
Re: Proč tak troškařit

Ano, je zvláštní, že dětské domovy, Klokánky, mraky sociálních pracovnic - co mají v případě nutnosti i hájit práva dítěte proti vlastním rodičům (pokud je někdy bohužel třeba) se berou jako samozřejmost.

Já bych naopak tuhle věc řešil jako "důchody" všude! Prostě soud rozhodne o výživném podle možnosti jednoho z rodičů a potřeb dětí a tuhle povinnost bude mít rodič vůči státu. A to vždy. Pokud ji nebude plnit tak jako u nájmu 3x a dost, jako u neodvedených daní, nesmlouvavě a přísně. Naschle - a pak stupňovat => obstavení účtů, mzdy, exekuce, kriminál...

Všem dětem platit alimenty ze státního. Zakázku na vymáhání dluhů třeba Sokolovi a bude jen 0,000 NIC takových dlužníků, co mohou, ale nechtějí platit. Jako nevymožené dluhy za pokuty u DP města Prahy.

0 0
možnosti
AS

antonio seruti

29. 1. 2010 11:19
chybné přirovnání

s tím pumpařem. Natankovat auto (poskytnout službu) je zcela racionální jednání. Pokud jde o děti, tak jakkoliv byste chtěla, jejich narození není vždy jen důsledkem odpovědného plánování rodičů. A ruku na srdce, vy jste nikdy nevlezla do postele s chlapem, o kterým si dneska myslíte, že je to naprosto nezodpovědnej mamlas?

Argument pro je navíc hlavně o tom, že neplacením alimentů strádá nikoliv nezodpovědně se chovající osoba, ale dítě, které za takovou situaci narozdíl od rodičů nijak nezodpovídá.

0 0
možnosti
VC

vena65

29. 1. 2010 11:29
Re: chybné přirovnání

Ale to, že jejich dítě strádá, ještě neznamená, že to musím řešit já jako daňový poplatník tím nejhorším způsobem.

Mé děti taky strádají tím, že musím půlku výdělku odevzdat státu. Kdybych nemusel, měly by se královsky.

0 0
možnosti
P

pimpulin

29. 1. 2010 8:58
??

Nezlobte se, paní Kateřino, ale přemýšlela jste někdy o tom, co VŠECHNO už ze svých daní platíte? ;-D Že vám leží v žaludku zrovna alimenty? No a taky by mě zajímalo, o jaké částce se tu vlastně hovoří, jinými slovy, jak by přijetí tohohle zákona ovlivní státní rozpočet?

0 0
možnosti
ZK

SID09

29. 1. 2010 9:05
Re: ??

Oni většinou křičí jen ti, co alimenty platit nechtějí. ;-D !! Kdo má aspoň trošku rozumu, tak musí uznat, že dluhy by se platit měly a výživné na vlatní děti obzvlášť !!!!!!

0 0
možnosti

jrc

29. 1. 2010 1:09
Nesouhlasím !

Chtělo by to trochu rozumu madam. Cizí děti jsou Vám ukradené a přitom se staráte o cizí kočky. Ještě k tomu ten pes, co jste s ní na fotce. Lituji a nemůžu s Vámi souhlasit. Ty kočky, pokud se nesežene majitel, patří do kafilérie a ten pes na cvičák s vysokou ohradou, tak aby neublížil jiným, například dětem. Nechat matku s dětmi bez dostatku prostředku je sprosté. Je zcela správné, že ji stát z našich daní ty alimenty zaplatí. Potom si to může neplatič odpracovat ve vězení. Pokud tento stát zjednoduší nesmyslné předpisy, může polovinu administrativy vyhodit a budeme mít přebytkový rozpočet ! Těm maminkám, rád přispěji !

0 0
možnosti
KK

Katka B.K.

29. 1. 2010 2:14
Re: Nesouhlasím !

zvláštní názory.... jen nevím, zda to myslíte vážně (kafilérie), nebo si děláte jen hloupou legraci? Proč nechcete rovnou do kafilérie házet všechny zbytečné tvory, tj. třeba i bezdomovce apod.? Rv

Nechtějte mi namluvit, že vás zajímá někdo "cizí" - s vaším přístupem k jiným živým tvorům....Ano, chtělo by to trochu rozumu - ovšem spíše na vaší straně.

0 0
možnosti
HP

Fordána

28. 1. 2010 16:55
Dítě se má

podílet na životní úrovni rodičů. Když přehrabují miliony vidlemi může i dítě.

Když se jeden z rodičů dostane do mizerné situace, mělo by se to týkat i dítěte.

A to v manželství i mimo ně. Tady jsou rodiny oproti veškerým svobodným, či rozvedeným rodičům docela v nevýhodě.

Naše dítě taky muselo i s námi prvních 7 let, než jsme si pomohli k normálnímu bytu, používat kadibudku na dvoře.

0 0
možnosti

anžto

28. 1. 2010 10:24
a

kde přesně chtějí ty peníze vzít? už teď přece daně nepokryjí potřebné věci - jsme v mínusu:-P 

0 0
možnosti
KK

Katka B.K.

28. 1. 2010 10:58
Re: a

to právě oni neřeší Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4878x
Novinářka (Český rozhlas - st. Praha a Radiožurnál 90-93, TV Nova 94-98). Od r. 98 podnikám (mediální tréninky a poradenství). Od r. 1990 pomáhám opuštěným a týraným zvířatům (vedu Kočičí Azyl CZ). Od června 2012 vydávám časopis HAF & MŇAU - měsíčník pro všechny milovníky a majitele psů a koček.