Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

makovec123

11. 6. 2009 23:35
takhle je to naprosto idealni situace

katerino, coby zaryty kurak (cigaret a dymek) tleskam. kdysi jsem rad chodival do takove utulne vinarny kousek od zvonu na smichove, jmenovalo se to "u frgala" (bohuzel diky udajne nenazranymu majiteli baraku ten podnik skoncil). byl to nekuracky podnik s naprosto neuveritelne charismatickymi majiteli a byl vecne veku plnej. chodivalo se kourit ven, kazdy tohle prani majitelu respektoval a vladla tam pokazde u slivovice naprosto skvela nalada. Tohle je proste jen o lidech a jejich respektu vuci ostatnim. Jsem silnej kurak, pohybuju se leta primarne v kuracke spolecnosti, ale nikdy jsem nezazil (byt tim nekuracke hysterky casto argumentuji) ze by nekdo kouril i pres to ze se v okoli nekdo ozval s tim ze mu to vadi, vzdycky se dohodlo nejake reseni (odsednuti, presun do jine mistnosti, koureni venku).

Jsem rad ze tentokrat (po dlouhe dobe) z uredniku vypadlo rozumne reseni a ze si celou tu trapnou hysterii budou ridit provozovatele sami podle popratvky.

0 0
možnosti
DM

makovec123

11. 6. 2009 23:37
Re: takhle je to naprosto idealni situace

jen skoda ze ten vas podnik je tak daleko od prahy. hned bych pres leto testnul .o)

0 0
možnosti
NA

Next Apache

11. 6. 2009 12:50
kecy agresívních nekuřákú

Nekuřáci ať si nekouří, kde chtějí.

My kuřáci jsme demokraté.

Starejte se o svoje, nedělejte osvětu a pokud jste přestali kouřit, buďte rádi, že se vám v životě aspoň něco povedlo a všude s tím neopruzujte.

0 0
možnosti
TK

Emannn

10. 6. 2009 22:31
v civilizaci je normální nekouřit (v hospodě)

Ve světě je normální nekouřit a nikdo se nad tím nepodivuje a ani o tom nediskutuje.

V Čechách ale jsme "originální", takže toto je pořád jakoby nějaká otevřená otázka, něco jako, že dovolit kouřit ve veřejných prostorách je otázka demokracie...

Snad se jednou těch "originalit" taky zbavíme a budeme normálním světem a ne nějakou přechodnou stanicí k Rusku a Asii.

0 0
možnosti
DM

makovec123

11. 6. 2009 23:50
Re: v civilizaci je normální nekouřit (v hospodě)

heslo "normalni je nekourit" je neskutecna demagogie. uprimne.. co je normalni? co je normalni? logicky vzato cokoliv co neni prirozenou veci lidske existence je nenormalni, ne? takze zakazeme vsechno co se vymyka? zakazeme alkohol (skodi zdravi), zakazeme analni sex (neslouzi k oplodneni), zakazeme lety do vesmiru (co kdybysme vyrusili samotneho boha), zakazeme cist knizky (ovlivnuji lidske mysleni a zasevaji seme individuality a dekadence), zakazeme potraty (je to vrazda!).. nebo co vlastne udelame s tim co zrovna neni normalni?

0 0
možnosti
WS

wandering star

10. 6. 2009 22:07
U nás se nekouří nejen v žádných veřejných prostorách

ale ani 6 metrů od jakýchkoliv dveří, oken nebo přívodu klimatizace. Už si vůbec nedokýžu představit, jaké to je, muset čuchat ten smrad.

0 0
možnosti
Y

Ygrain

11. 6. 2009 12:51
Re: U nás se nekouří nejen v žádných veřejných prostorách

Je to naprosto nepřekonatelný zážitek, zvlášť když v létě po parném dni se večer konečně ochladí, chcete vyvětrat... a během pár minut letíte ty okna zase rychle zavřít, protože sousedi se vyvalili na dvorku a dýmí jak fabrika. ;-€

0 0
možnosti
JM

Honzik FKT

10. 6. 2009 18:53
Souhlas

s Vámi, ale i se zákonem. Vy jste si to rozhodli sami, že budete nekuřácký podnik, proč ne. Ano já jsem kuřák a proto vítám, že majitel zařízení se může sám rozhodnout jestli bude mít kuřácký nebo nekuřácký podnik. Navíc když má i prostory aby mohl mít oba, vždyť to je super. Já jsem se tuhle omylem objevil v nekuřáckém podniku, no trpěl jsem, jsem závislák. Pro příště vím, že tam chodit nemám, že můžu jít jinam. V tom spatřuju demokracii a svobodu, já se rozhodnu kam půjdu a kam ne.

A odteď bude mít tuhle volbu i nekuřák, možná bude mít zkraje trochu práci si místečko najít, ale za pár let to bude možná obráceně.

Přeju Vám hodně úspěchů v podnikání a krásné léto.

0 0
možnosti
KK

Katka B.K.

10. 6. 2009 20:02
Re: Souhlas

no, my právě máme hrozně malé prostory, takže jsme museli zvolit jen jednu variantu :o)

Každopádně díky a také přeji pěkné léto, K.

0 0
možnosti
MB

mauhur

10. 6. 2009 15:04
PR

taky mi to přijde jako selfpromo, než že by to bylo o něčem jiném. Kdyby rozhodli poslanci jinak, bylo by to špatně. Ať si o tom, jestli má být podnik kuř či nekuř rozhodují majitelé, ne zákon. Ze strany státu je to prostě vopruz a vykazování činnosti.

hlavně to ale vypadá, že si u vás v nekuřácké hospůdce užijete spousty nefalšované nekuřácké legrandy, když nekuřáci žertovně vyhánějí ty, co přehlédnou ceduli. Moc velká sranda.

0 0
možnosti
KK

Katka B.K.

10. 6. 2009 15:08
Re: PR

PR to určitě není - to bych připsala aspoň adresu.. viz níže.

Je u nás pohoda - kterou vy jste zjevně už dlouho nezažil - vzhledem k vaší kyselosti. Přeji pěkný den ;-)

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

10. 6. 2009 15:01
už jsem někde zmiňovala

Zákaz kouření by byl podporou podnikání. Stejné podmínky pro všechny... Takhle je to na rozhodnutí majitele, leckde o odvaze nebo neodvaze....

Nekuřáckých hospod znám několik, možná dost, koneckonců penzion, který mám částečně na krku, je nekuřácký od začátku a nebyl s tím problém.

0 0
možnosti
W

Wolf778

10. 6. 2009 15:16
Re: už jsem někde zmiňovala

No tak za tuhle "podporu" podnikání pěkně děkuju :-) Možná by potom nebylo od věci zavést "rovné podmínky" i jinak - např. zákazem tvrdého alkoholu, smažených jídel nebo reprodukované hudby. To by nám to podnikání jenom kvetlo :-) Já nevidím žádný problém v tom, že přípustnost kouření závisí na rozhodnutí majitele. Podnikání je mimo jiného i o té odvaze, a tak to má být.

0 0
možnosti
JM

Malicekk

10. 6. 2009 14:56
jen

nechapu, v cem spatrujete to poslanecke perleni. Dle meho udelali nejlepe jak mohli. A dukazem muze byt i vas podnik. Tak o cem clanek vlastne je? Neni spis reklamou na vasi hospudku?

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4878x
Novinářka (Český rozhlas - st. Praha a Radiožurnál 90-93, TV Nova 94-98). Od r. 98 podnikám (mediální tréninky a poradenství). Od r. 1990 pomáhám opuštěným a týraným zvířatům (vedu Kočičí Azyl CZ). Od června 2012 vydávám časopis HAF & MŇAU - měsíčník pro všechny milovníky a majitele psů a koček.