Diskuse

Už je to tady

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Kru-cipísek

11. 6. 2009 21:48
Možná to vidím jinak (2)

Ale co mi fakt vadí nejvíc, je to přepočítávání a přerozdělování hlasů. Pokud se nepletu, to si schválili velké strany. Tím dávají jasně najevo voličům malých stran, že počítají s jejich hlasy ve svůj prospěch. Podle mne, pokud někdo volí malou stranu a ta neprojde určeným minimem, nemá nikdo, ale vůbec nikdo právo na to vzít hlas toho voliče a v podstatě ho přidat jakékoliv jiné straně bez předchozího souhlasu toho konkrétního voliče. Takto se může stát, že já jako pravicově zaměřený dám hlas nějaké menší pravicové straně, ta neprojde minimem a můj hlas bude z moci úřední přidělen třeba kopmunistům! Já vím, ono se nejedná o konkrétní hlasy konkrétních voličů, ale o systémové přepočítávání. I tak ale nikdo přece nemůže mít právo, když říkám "je to bílé" trvdit, on říkal "je to černé". Podle mne hlasy stranám, které neprošly minimem mají zcela čistě propadnout bez jakýchkoliv přepočtů.

0 0
možnosti
KK

Katka B.K.

13. 6. 2009 13:19
Re: Možná to vidím jinak (2)

toto je nepochybně zajímavý názor a mně přijde docela logický. A souhlas, že to velmi vyhovuje velkým...:-/

0 0
možnosti
MS

Kru-cipísek

11. 6. 2009 21:42
Možná to vidím jinak

Nevím, ale některé názory tady v diskuzi se mi nezdají moc korektní (tím ale nechci říct, že mám právo na patent...). Můj názor, proč tato strana u voleb propadla je:

1. příliš krátká doba existence, za tu nestačila spousta voličů zaregistrovat něco, čím by strana jim byla osobně sympatická

2. snad s výjimkou pana Klause nemá žádného lídra. Upřímně - kolik voličů zná stávajícího šéfa strany a co o něm vědí?

3. jimi zdůrazňované body programu jsou velmi úzké a také velmi podobné jiným stranám, jejich program se celkem ničím neodlišuje.

4. malých nových stran se vyrojilo příliš mnoho najednou a většina si jich je strašně podobných, aspoň v očích ne moc politicky zaměřené veřejnosti. Pokud by zcela nové strany vznikly třeba 2 anebo se včas sjednotily a pospojovaly personálně i finančně, a somozřejmě programově, pak ty šance by byly zejména po těch posledních událostech u ODS, ČSSD i Zelených opravdu velmi zajímavé. Takhle to prostě všechny malé strany propásly a už se to nemusí opakovat.

0 0
možnosti
KK

Katka B.K.

13. 6. 2009 13:21
Re: Možná to vidím jinak

Díky za názor. Možná bych doplnila, že jsme se hodně soustředili na evropská témata a byli v kampani "příliš slušní" - a to se, bohužel, evidentně nevyplatilo. Nicméně - jsme BERANI a ti se prostě nevzdávají. tak nám prosím držte palce do dalšího boje ;-) Zkusíme se poučit!!

0 0
možnosti
KA

krabi

9. 6. 2009 13:26
volil jsem vás, ale už nebudu, je to ztracený hlas

s Vaším programem souhlasím a volil jsem Vás jako test, zda máte naději na podzim.

Výsledek je jasný. Proto už Vás volit nebudu, i když mi je to dost líto.

Je jasné, že se i u nás již rozhoduje jen mezi dvěma stranami, jako třeba v USA či GB. U nás mezi ODS a ksčssd.  Paraziti lidovci půjdou tam, kde jim více nasypou do koryta.

Byl bych rád, kdyby ODS měla více program jako je Váš, ale cesta je - být v ODS (třeba jako frakce) a snažit se ovlivnit ODS zevnitř - tak jako to se to děje uvnitř těch rozhodujících stran v USA či GB.

0 0
možnosti
KK

Katka B.K.

10. 6. 2009 10:42
Re: volil jsem vás, ale už nebudu, je to ztracený hlas

děkuji za upřímnost. Kéžby takto odvážných bylo víc - protože mnozí to nepojali ani jako test a nechali se rovnou zastrašit, že jde o život...

Bohužel právě ODS už zevnitř měnit nejde - proto z ní někteří odešli a společně s nestraníky založili Svobodné (já nikdy v jiné straně nebyla - stejně jako 90% dalších členů).

Nyní zkoušíme jednat na pravici, zda je možno dosáhnout předvolební spolupráce s dalšími. Snad se to povede a vznikne skutečná alternativa pro pravicové voliče ;-)[>-]

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

9. 6. 2009 0:50
Svobodni mohou, ale nejsou....

Zdravim, bohuzel Svobodni maji tri veci, ktere je v techto volbach srazely. 1) absence vudci osobnosti - lide voli casto osobnosti ne jen strany, vyrazna a uznavana osobnost zde chybela, 2) Klausova strana - bohuzel tak hodne lidi SSO vnimalo, protoze se az prilis zapojili do boje proti LS, ktera nebyla hlavnim tematem voleb, 3) Samotna Lisabonska smlouva - prilisne zamereni na toto tema, ac je z jine perspektivy pochopitelne, vsak nebylo pro volice atraktivni, duvod byl ten, pokud pravicovy volic se obava nastupu konsorcia KSCSSD, tak LS je nulove tema, protoze ustredni tema melo byt neco jineho. - ano, vas volebni vysledek neni ohromujici, ale je velmi dobry a ukazuje potencial do budoucna. Mate velkou sanci stat se tou chybejici stredovou stranou, jejiz absence nyni zabranila tomu, ze hodne lidi neslo volit, protoze nechteli ani pravo (ODS), ani levo (CSSD), ani tradice (KDU), ani extrem (KSCM). Jak vidno chybi stred, pokud neudelate nejakou chybz muzete jim na podzim byt. JK

0 0
možnosti
W

wartas

8. 6. 2009 22:41
ODS šla do voleb...

 bez konfrontace s ČSSD.To přece Topolánek jasně řekl, tak nevím proč by měl na

 tiskovce říkat , že voliči jim dali hlasy proti Paroubkovi. Pleteš se milá........pisatelko.

0 0
možnosti
DM

makovec123

8. 6. 2009 22:47
Re: ODS šla do voleb...

pan topolanek zcela jasne loboval za podpis lisabonske smlouvy...

0 0
možnosti
N

Nero

8. 6. 2009 22:12
Zkusme počítat

V Eurovolbách to bylo jedno.Na jeden mandát x hlasů.Na podzim bude za 6% asi 6 mandátů,ale za těchto 6% získá třicetiprocentní strana mandátů asi deset.Jak jsem si dovolil nyní volit SSO, tak na podzim to vypadá na ODS.Navíc by musely být na začátku září preference u deseti procent.Riskovat NEDOPORUČUJI.

Tolik fakta.

0 0
možnosti
MC

sualk

8. 6. 2009 21:03
I mluvčí musí opustit naivita.

Straně chybí profesionalita, rozhled, osobnosti a větší spolupráce s mladými např. s revizionáři demokracie a dalšími skupinami. Nutno stále pracovat na image strany. Myslím si, že oslovení charakterních osobností z ODS též není ku škodě, ani hanbou. Chybu vidím i v časové nerozhodnosti při uvedení strany na politickou scénu. Bohužel ani president V. Klaus jistě nebyl nikterak nadšen. Přesto v Perta Macha věřím.R^Karma.

0 0
možnosti
MD

mira dusin

8. 6. 2009 21:15
Re: I mluvčí musí opustit naivita.

Charakterní osobnosti v ODS!!!!To je fóóór!!!Můžeš prosím ten vtip dokončit a být konkrétní;-D;-D;-D;-DR^?

0 0
možnosti
LM

Aaron71

8. 6. 2009 20:29
A co dál?

Lisabon v referendu prošel. Nějaké jiné programové priority?;-)

0 0
možnosti
DM

makovec123

8. 6. 2009 20:30
Re: A co dál?

to je nejake blbe sci fi ? ;-D

0 0
možnosti
MH

Helena1

8. 6. 2009 19:59
Co je to vítězství?

Ano, naprosto objektivně ODS má nejvíce procent. ALE! Nestálo by spíše za zamyšlení, že vlastně jen obhájili svých devět poslanců, zatímco poražená ČSSD získala o stovky procent, či můžeme říci několikanásobně více poslanců co minule? Ano, má jich jen sedm. Ale je to výrazný vzestup, zatímco ODS...jen stagnace.

Fakt důvod k zamyšlení.

0 0
možnosti
KK

Katka B.K.

8. 6. 2009 20:00
Re: Co je to vítězství?

ano, to je také zajímavý pohled

0 0
možnosti
DM

makovec123

8. 6. 2009 19:41
nemuzu tak uplne souhlasit

Nemuzu tak uplne souhlasit, Kato s tim ze lidi volej ODS proto aby uskodili Paroubkovi. Obavam se ze lidi tak volej proto, ze se jednoduse bojej zmeny. A pro me je to tezkym zklamanim, protoze na techhle volbach se mohli lidi vic nez kdy jindy ozvat ze chtej zmenu. Ty volby nebyly tak dulezite a nehrozilo ze budou mit pro nasi republiku natolik fatalni nasledky jako experimenty pri volbach do PS.

Na jednu stranu je ten strach celkem pochopitelnej, kdyby volili alternativu k ODS, tak by se tim posilila pozice Socdem. Jenze tem kteri se te zmeny bali jaksi nedochazi, ze v techto volbach vubec o nejakou pozici modrych nebo oraznovych vubec neslo. Stejne tak se bojej toho ze by nahodou mel silnej hlas nekdo koho vlastne neznaj a tak automaticky volej to co uz maj precteny, to co jim noviny dnes a denne predhazujou a na co si muzou fundovane zanadavat.

0 0
možnosti
KK

Katka B.K.

8. 6. 2009 19:44
Re: nemuzu tak uplne souhlasit

Souhlas, těch důvodů k volbě ODS bude určitě víc - i ten, co uvádíte (obava ze změny) Já použila ten, který nutil volit mě (ještě donedávna).

Jak říkám - teď musíme hledat řešení a lepší strategii. Určitě jsem i já udělala chyby - jako každý z nás. A buďu doufat, že se nám to povede ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4878x
Novinářka (Český rozhlas - st. Praha a Radiožurnál 90-93, TV Nova 94-98). Od r. 98 podnikám (mediální tréninky a poradenství). Od r. 1990 pomáhám opuštěným a týraným zvířatům (vedu Kočičí Azyl CZ). Od června 2012 vydávám časopis HAF & MŇAU - měsíčník pro všechny milovníky a majitele psů a koček.