Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

tinwe666

28. 3. 2009 0:09
..

mně to připomíná ten vtip, jak se hádá prodavačka se zákazníkem o tvrdý rohlíky. On to doma vypráví, že byla ona protivná na něj a on zcela klidný, ona to doma vypráví naopak, a pak je tam ten třetí, co se dívá a směje, a doma vypráví historku o dvou rozeřvaných hádavých imbecilech...

0 0
možnosti
K

kubíkjansů

24. 3. 2009 10:52
jo

na poště v Říčanech jsem byl jednou, ale zato úplně přesně vim, o kterou babiznu se jedná. Taky sem totiž omylem zabloudil k jejímu okýnku

0 0
možnosti
ZH

Zuzu.mizu

24. 3. 2009 10:34
Já taky

pracuji s lidma a někdy je to práce nevděčná. Dovolit si ale to, co ta pani na poště, mazala bych okamžitě na kobereček a stálo by mně to nejaký ten peníz z osobního ohodnocení. Jasně že není každý den posvícení, ale snažím se chovat profesionálně ať mně někdy lidi štvou sebevíc. Práce je prostě práce a jsem za ní ráda. Paní si je tou svou evidentně moc jistá.:-/

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

24. 3. 2009 9:35
Socialismus

Na poště to pořád smrdí socialismem. Někdy je okénko otevřené a trvá dobu, než k němu někdo přijde. Jindy stojím ve frontě a když přijdu na řadu, tak mám smůlu. Zezadu přišla k přepážce zřejmě pracovnice pošty, toho času na mateřské a přišla se pochlubit se svým děťátkem. Pracovnice u okénka se zvedla a začala se vybavovat vzadu s tou kolegyní. Fronta u okénka ji okamžitě přestala zajímat.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

24. 3. 2009 9:40
Re: Socialismus

A nedávno. Čekal jsem v týdnu 3 balíčky. Ve schránce jsem bnašel papírek a vydal jsem se na poštu. Pracovnice vzala papírek a hledala, hleda, hledal. Ptalase, jestli už jsem si ho náhodou nevyzvednul dříve. Když jsem pravil, že v žádneém případě nezkouším od pošty získat balíček podruhé, tak hledala dál. Když jsem ztrácel naději i trpělivost, tak se dostavil úspěch. Balíček nalezen a já dosta vynadáno: "Vy jste neřekl, že je to balíček z ciziny!". Ano, byl ze Slovenska. Ovšem já čekal ještě další dva z tuzemska, takže jsem jaksi nemohl tušit, který dorazil. Na rozdíl od toho, pracovníka pošty, který měl balíček v ruce a vypisoval ten upozorňující papírek. Prostě u pošty logiku nehledejte. Mají svou....:-)

0 0
možnosti
K

katkaBK

24. 3. 2009 9:30
situace v Praze 4

Pro úplnost chci dodat, že např. v Praze 4 (kde bydlím již 20 let) máme naprosto úžasnou pošťačku - mladá holka, nesmírně ochotná, která znala snad všechny v naší ulici už asi po týdnu... Svého času mi doručovala i obálky s nápisem Kašparová, Praha - ona naprdlá osoba z mého článku by to dozajista hodila rovnou do koše, ta by si s tím jistě nelámala hlavu ;-)

0 0
možnosti

crocodileclip

24. 3. 2009 9:06
Naše pošta

To je moloch a pokud tam nemáte kamaráda či kámošku,ani tam nelezte;-D

0 0
možnosti
MB

buxus

24. 3. 2009 7:38
Jo to jsme na tom všichni tak

Minulý týden se mi stala záhada. Pošta mi doručila lístek, že zásuvný modul do TV mi došel na dobírku a nezastihle mne doma a dům byl navíc zamčený. Doma jsem byl protože jsem čekal plynaře a nejde mi do hlavy, jak se jim podařilo mi tohle sdělení doručit do schránky nacházejí se v chodbě zamčeného domu. Na poště mne čekala obvyklá hodinová fronta. Tady bylo docela milé devče, ale prostě nestíhalo. U příjmu a výdeje balíků bylo to děvče samo a kromě balíků mělo ještě za úkol poskytovat faxové služby (k mé smůle jedna otravná dáma tuhle službu využila - další zdržení). Proč to vyprávím? Protože na to děvče se dívalo další šest kolegyň, které se otravovaly za přepážkami s výhodným úvěrem, životním pojištěním, poštovní spořitelnou, atd. Takže nadávat pracovníkům pošty nemá cenu. Je to management České pošty, který by zasloužil nakopak někam.

0 0
možnosti
K

katkaBK

24. 3. 2009 8:57
Re: Jo to jsme na tom všichni tak

Díky za pěkný příběh, to je klasika ;-)

Paní z mého příběhu ale rozhodně nebyla "milé děvče" a trůnila za svým okénkem docela v poklidu (neměla co "nestíhat"), rozhodně neměla důvod být naprdlá. Jen prostě zrovna neměla náladu na otravné klienty za okýnkem. Já osobně jí záminku ke zlosti rozhodně nedala, stala jsem se poze obětním terčem její nenaloženosti. Toť vše,

Vůči přetíženým lidem se snažím být chápavá a zatím mám spíše tu lepší zkušenost (viz vaše milá dívka u balíků). Tohle byl fakt ukázkový případ babizny, která se ještě neprobrala ze socíku, kdy "úřad" byl něco jako bůh Rv

0 0
možnosti
DV

darvulia

24. 3. 2009 2:52
S nemou tváří

je to hold jednodušší. Tam jde lehce nalézt emoce, které nalézt chceme. Projevit empatii či toleranci naštvanému člověku by bylo taky lidské...Nakvašená babizna vystála frontu a pozitivní emoce náhle doošly...!

0 0
možnosti
K

katkaBK

24. 3. 2009 8:52
Re: S nemou tváří

prosím čtěte článek pozorněji - já tam přišla v dobré náladě a začala na paní zdvořile s pozdravem a úsměvem- Co následovalo, mělo do zdvořilosti či dokonce lidskosti z druhé strany přepážky hodně daleko ;-)

0 0
možnosti

3lipy

23. 3. 2009 21:28
Taky už jsem pemýšlela

pořídit raději poštovního holuba, než horory na poště ;-DVZdraví L.

0 0
možnosti
K

katkaBK

23. 3. 2009 21:30
Re: Taky už jsem pemýšlela

;-D;-D;-DR^

0 0
možnosti
P

p_jiri

23. 3. 2009 21:12
Příčina a následek

Vy jste někdy pracovala s lidmi? Vřele doporučuji. Linky pro telefonickou podporu ("helpdesky") jsou taky fajn;-D.

Třeba při vašem prvním zážitku měla chvíli před vámi podobně "příjemného" zákazníka. Pak bych její nafučenost plně chápal (ne omlouval!), nikdo totiž není splachovací.

Já sám jsem kvůli tomu s lidma pracovat přestal, protože u nás se pod heslem "Náš zákázník, náš pán" vynucuje na obsluze, aby se chovala jako posluha. Ani zákazník ale není bůh, který si k obsluze smí dovolit všechno.

0 0
možnosti
K

katkaBK

23. 3. 2009 21:14
Re: Příčina a následek

Milý pane, mám vlastní hospodu, a věřte, že tam si člověk taky užije... pro vaši informaci: normálně tam už 2 léta i obsluhuji = běžný kontakt se zákazníky, nehraju si na majitele, který jen sleduje cvrkot od svého stolu ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4878x
Novinářka (Český rozhlas - st. Praha a Radiožurnál 90-93, TV Nova 94-98). Od r. 98 podnikám (mediální tréninky a poradenství). Od r. 1990 pomáhám opuštěným a týraným zvířatům (vedu Kočičí Azyl CZ). Od června 2012 vydávám časopis HAF & MŇAU - měsíčník pro všechny milovníky a majitele psů a koček.