Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

skydream

29. 8. 2008 10:26
mrs inteligencia

no a rpibilo by vraz pro jidlo pro sex a pro majetek taktez by ze spolecnosti byli vylouceni vsichni cerni a zluti protoze zvirata odlisnost trestaji...

taktez by nebyla laska...

0 0
možnosti
JP

Jesuslives

6. 8. 2008 14:31
Medialni obraz spolecnosti

Jedna se predevsim o to, ze lidi z velke casti vyhledavaji "zajimave" udalosti. Na K2 se zabilo 11 horolezcu - no to se proste stava. Ale nejakej blazen hodil dva psy z Nuselaku - no to je silene, jak se neco takoveho mohlo stat, hruza!

Nehodlam obhajovat magora, co hodi psa z nuselaku. Ale prijde mi ponekud zvlastni, ze dva zabiti psi spusti vice emoci nez zavalena horolezecka vyprava - a myslim si, ze je to jenom kvuli tomu, ze je to proste neco naprosto nestandardniho.

Asi tak pred pulrokem jsem se svoji spolubydlici sledoval behem zprav na Nove informaci o tom, ze stenatko snedlo zkazenou konzervu. Reportaz trvala asi dve minuty, byla velice emotivni, ze malem umrelo stenatko. Spolubydlici na to rozhorcene reagovala slovy: "No to snad nemysli vazne. Na svete kazdy den umiraji mraky lidi a oni daji reportaz o tom, ze malem umrelo stenatko!!" Proste televize dokaze udelat dvouminutovou reportaz jak zachranuji kone, co spadl do zumpy, a pak dat kratku flash zpravu: V iraku 100 mrtvych

0 0
možnosti
K

katkaBK

6. 8. 2008 18:39
Re: Medialni obraz spolecnosti

to ale není zas až tak divné - každého (tedy skoro koaždého, abych nebyla příliš paušalizující) přece zajímá, co se děje u něj doma, v ulici, městě, v zemi...a až pak někde v "tramtárii". Na tom bylo a je (a nejspíš ještě hdně dlouho bude) postaveno zpravodajství. Můžete říci, že zrovna vás zajímá, co se děje v Iráku, ale věřte, že jste v naprosté menšině - to je konstatování, nikoliv kritika (vás ani společnosti ;-))

0 0
možnosti
M

maretka

6. 8. 2008 10:57
Máme rádi zvířata..

Dobrý den, diskuzi, týkající se článku o dvou vyhozených psech, jsem nečetla, dneska jsem ale četla další článek, o tom, jak se děti natočili u utýrání drozda, nedávno, děti utýraly kotě..Kde se to v nich bere, co mají za rodiče, že je neučí lásce ke zvířatům, a když ne lásce, tak aspoň tomu, že bychom jim neměli ubližovat, bolí je to stejně jako nás. Je to tak smutné, když si uvědomíte, že někdo zbije psa, ale ten pes se ke člověku neodvrátí, zase mu věří po dalším a dalším bití..Někteří lidé jsou opravdu hovada!!Doufám, že stoupne trestnost v této záležitosti, kam až by tohle vedlo?Kde se v lidech bere takové násilí???

0 0
možnosti
K

katkaBK

6. 8. 2008 18:38
Re: Máme rádi zvířata..

s tímto se zcela ztotožňuji, děkuji R^R^R^

0 0
možnosti
JS

belgian chocolate

5. 8. 2008 9:44
nedávno jsem sama sebe překvapila

šla jsem na procházku s naším pejskem, odněkud se přihnal větší pes a začal na toho mého vrčet. požádala jsem majitele, takto Rakušáka, aby dal psa na vodítko. Rakušák pravil, že pes je v pořádku. za pár minut ovšem zaútočil znovu, a to už jsem začala řvát, že jestli tu bestii okamžitě nedá na vodítko, tak ji zabiju a jeho taky. mělo to kýžený efekt, ale já jsem se dost dlouho vzpamatovávala z toho, jak agresivní dokážu v takové chvíli být. závěr: život mého psa má pro mě stejnou cenu jako život blízkého člověka.

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

5. 8. 2008 15:45
Vy jste typický příklad člověka, který

by měl být zbaven rérorické a argumentační zodpovědnosti nad většinou vážných témat. Ale co, zvykám si..ve vašem případě rychle.;-DRv

0 0
možnosti
JV

klv

5. 8. 2008 9:37
z hlediska přírody

jsme si úplně rovni se zvířaty,

člověk se považuje za cenějšího než zvíře (i když u některých jednotlivců je to podivuhodné)

zvířata to neřeší,

no a když se podíváme z pohledu jednotlivých lidí je celkem logické že pro někoho může být citová cena např. psa vyšší než neznámých lidí,

0 0
možnosti
K

katkaBK

5. 8. 2008 9:50
Re: z hlediska přírody

R^R^

0 0
možnosti
KK

CarolusIV

5. 8. 2008 7:25
Dobré zvíře je víc než špatný člověk.

Špatný člověk má totiž negativní hodnotu. Zloděj, lupič, podvodník,...   jejich odstranění je pozitivní čin.

Ta bestie, co hodila psy z mostu, ta by měla být sama shozena na stejném místě.  V přímém přenosu televize.

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

5. 8. 2008 1:17
Víte co je demagogie pseudohumanismu?

To jsou ty vaše výtvory. Abych to dokázal, položím otázku jinak, než vy v nadpisu: Je lepší spadnout z Nuseláku, nebo si nechat rozdrtit polovinu psího těla pod kamionem?!

Je nad slunce jasné, že čin, který se stal je neospravedlnitelný a neomluvitelný. Nikoliv týrání zvířat, je to důkaz toho, že ten člověk je schopný mnohem horších věcí. Trest by měl být mnohem přísnější. Daleko víc zaměřený na skrytou hrozbu v tom idiotovi.

To ovšem nic nemění na tom, že jste tento případ použila jako nástroj demagogie. Nechutné, ohyzdné a obludné. Nebo prostě jen hloupé.

Znovu opakuji: Lidský život se nedá srovnávat se zvířecím do okamžiku, než se člověk sám za sebe rozhodne to změnit a následky nese jen sám za sebe.

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

5. 8. 2008 1:21
Re: Víte co je demagogie pseudohumanismu?

Pokud váháte mezi životem vašeho dítěte a psem..nejenže je mě vás upřímně líto , ale mám pocit, že by vás společnost rozumných lidí měla chránit před vámi samotnou. Jinak řečeno: Patříte na exkurzi do Bohnic. To myslím vážně.8-o

0 0
možnosti
AF

Andri

4. 8. 2008 20:29
nekteri lidi jsou fakt neuveritelni...

nic si znich nedelejte. nevim, proc je to tak neodolatelne, delat si srandu ze smrti nevinnych stvoreni...copak taky neciti strach a bolest? ach jo....klidne mi taky nejak jadrne, lidi, reagujte na tyhle slova, ale meli byste se stydet. :-(

0 0
možnosti
K

katkaBK

4. 8. 2008 21:48
Re: nekteri lidi jsou fakt neuveritelni...

R^R^

0 0
možnosti
D

duhastrecht

4. 8. 2008 18:29
Mrtvý člověk je víc

než jakékoliv mrtvé zvíře, ne jen čokl.

0 0
možnosti
K

katkaBK

4. 8. 2008 18:51
Re: Mrtvý člověk je víc

naprosté nepochopení článku

0 0
možnosti
RS

Bjornel

4. 8. 2008 17:42
Omlouvam se ale

Váš předposlední odstavec byl pro mě opravdu šok. Během čtení Vašich slov jsem se snažil vcítit do pohledu člověka, který má blízký vztah ke zvířatům a najednou mi to pokazila nelogičnost výroku ve smyslu 'škoda že se lidé k sobě nechovají jako zvířata'.

Ano máte pravdu, skutečně by nebyly vraždy ze závisti nebo žárlivosti. My bychom se totiž masakrovali kvůli přežití. Na vrcholku žebříčku by byli nejsilnější jedinci obdaření schopností přežít bez ohledu na cenu.

Nebo jsem Vás špatně pochopil?

0 0
možnosti
K

katkaBK

4. 8. 2008 18:51
Re: Omlouvam se ale

hluboce se mýlíte. Zvířata se k sobě nechovají zbytečně agresivně, lidi ano. Zvíře nezabije zbytečně, člověk ano - z radosti, pro prachy, ze žárlivosti... Zvíře neublíží zbytečně - člověk ano. A tak dále. Víte, ten výrok byl spíš parafrází na oblíbené "chová se jako zvíře" - a má to označovat cosi špatného či zvrhlého. A já říkám, že lidi se kolikrát chovají hůř, než kdejaké zvíře...!

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS