Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dovolte si luxus

... a zkuste konečně zas volit "pozitivně". Tzn. ne jen PROTI někomu. Posledních několik voleb jsme se nechali (my voliči) zahnat dvěma velkými křiklouny k urnám a dostatečně vystresovaní jsme tam hodili jednoho z nich, "aby nevyhrál ten druhý". Nenechme se prosím oblbovat donekonečna: volby do Evropského parlamentu NEURČÍ českou vládu. Nebojte se, že váš hlas propadne. Dovolte si ten luxus - a vyberte si konečně program, který se vám opravdu líbí!

Ano, doteď jsem vždy volila ODS - od jejího vzniku až do posledních voleb. Ano, přiznávám: od momentu, kdy byl předsedou zvolen p. Topolánek, jsem ODS volila POUZE proto, aby nevyhrál Paroubek. Coby pravicově smýšlejícího člověka mě ten populistický aparátčík děsí v nejčernějších snech, co by mohl provést s naší zemí, kdyby se mu povedlo ji znovu uchopit do svých chtivých pařátů.

Ano, přiznávám: párkrát se mi už i líbil program jiné, menší, strany. Ale dostatečně zmasírovaná hlasitým křičením (či spíše kvičením? :o) modrých a oranžových jsem se v duchu oné menší straně omluvila a poslušně tam opět hodila volební lístek s nápisem ODS. V těch úplně posledních volbách už to bylo nejen se skřípějícími zuby, ale ze žaludečních důvodů už i se zavřenýma očima.

Letos už jsem si řekla DOST: jsi dost stará na to, aby ses pořád nechala někým děsit a plašit. Nebála ses mnohem horších věcí a obstála jsi, tak co ti pořád nějaký chachar má poroučet, co si máš myslet?! Určitě k mému zásadnímu rozhodnutí přispěl i fakt, že se skutečně objevila strana, která se znovu hlásí k hodnotám, jež ODS lehkomyslně opustila. A jelikož patřím k lidem, kteří neradi jen kritizují, ale když už se jim něco sakra nelíbí, tak prostě jdou a pomohou řešit věci aktivně, zapojila jsem se přímo do dění v té straně (poprvé v životě).

Prostě - poprvé od revoluce si dovolím ten luxus volit pozitivně! Soudě dle názorů, které slyším kolem sebe (nepočítám kolegy straníky, to by skutečně nebyl ten správný "průzkum trhu"), nejsem zdaleka sama, kdo dospěl k podobnému stanovisku. Máme hospodu (na venkově) - kde hodně diskutuji i s úplně cizími lidmi-turisty, kteří říkají stále častěji totéž. Nadávají na politiku, ale někteří se bojí, že jeden hlas nic nezmění.

ZMĚNÍ! Říkám jim do omrzení.

A připomínám jim (i vám teď) své oblíbené starobylé úsloví "Kdo zachránil jeden život, zachránil svět". Řídím se tím již 20 let ve své činnosti kolem kočičích útulků. Tam totiž také na vás dolehne pocit, že nemůžete pomoci všem. Je to velký omyl! Přinesete 1 konzervu a myslíte si, že jste příliš nepomohli. Jenže - když to udělá tisíc lidí, je to už tiscí konzerv! Takové množství už nakrmí hodně hladových kočičích/psích krčků...'

No a podobné je s volbami. I tady je doslova KAŽDÝ hlas důležitý. Nezapomínejme, že v eurovolbách nejde ani omylem o složení české vlády, nenechme se znovu ukřičet modro-oranžovými hulváty. Protože pokud přistoupíte na tu jejich vylhanou hru a hodíte jim svůj drahocenný hlas JEN proto, aby nevyhrál ten druhý, tak prohrajete především vy sami! To váš hlas bude ZTRACENÝ! Protože oni dostanou opět svých pohodlných 30% a mohou se dále holedbat tím, jak dokonale to vedou, jak vysokou mají podporu veřejnosti(!!!).

Samozřejmě - volte jednu z velkých stran, pokud se vám líbí její program či kandidáti. Ale prosím nevolte ji už jen proto, aby nevyhrál ten druhý. Tím jednoho i druhého nerozdílně pouze podpoříte v jejich nabubřelosti a ono kolečko jejich nadutosti se na další roky jen hermeticky uzavře...

Autor: Kateřina Kašparová | úterý 2.6.2009 16:10 | karma článku: 25,22 | přečteno: 2565x
  • Další články autora

Kateřina Kašparová

A až všechno zakážeme, bude úplně nejlíp

Tohle mi vážně vyrazilo dech – s posledním listopadovým dnem skončil největší poker room v Praze. Rozhodnutí, které naprosto postrádá veškerou možnou logiku. I drsní chlapi posmutněli...

1.12.2015 v 12:02 | Karma: 46,90 | Přečteno: 50593x | Diskuse| Sport

Kateřina Kašparová

Víte, co je Jágr v kabátku?

„Co ti mám povídat, mám Jágra v kabátku, hned na flopu jsem trefenej tupýrem, tak to tam kejchnu, frajer to pošle s květnem, a dopajdá mu tam kožak na štráse?!“ To není odposlech z blázince, ale od pokerového stolu. Nevěříte?

24.11.2015 v 16:06 | Karma: 22,74 | Přečteno: 3300x | Diskuse| Sport

Kateřina Kašparová

Neschopní vpřed!

Česká eurokomisařka Věra Jourová dostala nápad – chce, aby EU nařídila i soukromým firmám povinné zastoupení žen ve vedení. To mě coby ženu přímo nebetyčně uráží!

2.11.2015 v 18:39 | Karma: 43,27 | Přečteno: 4394x | Diskuse| Politika

Kateřina Kašparová

Největší bordel - Česká pošta!

Myslíte si, že když pošlete dopis nebo jinou zásilku DOPORUČENĚ, že ji opravdu obdrží ten správný adresát? Pak jste hluboce naivní - jako jsem byla do dnešního dne i já...

24.9.2015 v 14:26 | Karma: 38,39 | Přečteno: 4638x | Diskuse| Ostatní

Kateřina Kašparová

Proč se poker hodí pro život

Když někde řeknu, že hraju poker, obvyklá reakce (u člověka, který tuhle hru viděl tak maximálně v americkém filmu) je udivené povytažení obočí, miliony otazníků v očích a překvapený pohled, který říká:

5.7.2015 v 17:36 | Karma: 16,92 | Přečteno: 681x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Lídr kandidátky AfD propustí asistenta podezřelého ze špionáže, do voleb půjde

24. dubna 2024  10:12,  aktualizováno  10:32

Europoslanec a lídr kandidátky Alternativy pro Německo (AfD) Maximilian Krah i přes obvinění svého...

Žena, která skočila s dětmi do Macochy, nechala dopis. Policie případ odložila

24. dubna 2024  10:22

Sebevražedný skok ženy se dvěma malými dětmi do propasti Macocha v Moravském krasu loni v létě...

Vyberte si jednotku a pozici. Ukrajina se snaží nalákat nové rekruty

24. dubna 2024  10:01

Daleko od zákopů, v nových centrech po celé Ukrajině, nabízejí civilní náboráři vyzbrojení...

KOMENTÁŘ: Na vině je přece vždycky žena... Feriho případ odstartoval změny

24. dubna 2024

Premium Tři roky nepodmíněně a zaplacení odškodného třem obětem. Takovým potvrzením rozsudku v pondělí...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4878x
Novinářka (Český rozhlas - st. Praha a Radiožurnál 90-93, TV Nova 94-98). Od r. 98 podnikám (mediální tréninky a poradenství). Od r. 1990 pomáhám opuštěným a týraným zvířatům (vedu Kočičí Azyl CZ). Od června 2012 vydávám časopis HAF & MŇAU - měsíčník pro všechny milovníky a majitele psů a koček.