Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kdo je víc? Mrtvý horolezec nebo pes?

To je ale nesmyslná otázka, že? Ale přesně v tomto duchu se už několik hodin diskutuje u článku, který se dnes objevil na hlavní straně Idnes - jakýsi muž hodil z pražského Nuseláku 2 pejsky, zřejmě po hádce s přítelkyní. Nechybí otřesné fotky mrtvolek, z nichž ještě teče krev na chodník....

No a pár chytráků ihned cítí potřebu projevit veřejně svůj "ostrovtip" - nechápu, proč zrovna u tématu SMRT. Byť je to smrt psí, pořád to přece byli živí tvorové, ne? S někým žili, někdo je měl rád (možná až moc - žeby jejich panička, na což páníček žárlil..? kdo ví), staral se o ně, někomu konkrétnímu z jejich smrti musí být třeba i dost hrozně. Nám, kteří máme pro čtvernohé živé tvory slabost, je z toho docela hodně smutno - a to jsme je nijak neznali. Jen víme, jak třeba zabolí, když milované zvíře má nějaké zdravotní potíže, anebo dokonce přímo opustí tento svět. Že takový "člen rodiny" (pro někoho hodně nepochopitelná záležitost) může chybět, a jak! To, že mám ráda zvířata (a samozřejmě nejvíc ty vlastní), ale neznamená, že mám problémy se vztahy s lidmi - rovnou upozorňuji, že mám velmi šťastné manželství a dobré přátele (to říkám pro ty, kteří automaticky každého, kdo má třeba rád svého psa, odsoudí, že mu to neklape s lidmi).

Ovšem pár internetových "siláků" se hned musí ukázat a snaží se dělat honem rychle srandičky z tématu, které veselé opravdu není ani za mák. Kdo jsou tihle rádobyvtipálci, kteří machrují se slovíčky, jako "létající psi" a předhánějí se, kdo situaci více zesměšní? Jsou to nedorostlí puberťáci, vyžívající se v tom, že spustí lavinu nadávek těch rozumějších na svou adresu? Nebo jsou to naopak zapšklí postarší pánové, mající problém s lidmi (zejména druhým pohlavím), a tak hledají uspokojení v tom, že ublíží (aspoň "na papíře") někomu jinému (kdo má třeba rád zvířata a takovéto zesměšování mrtvých pejsků nenese zrovna lehce)?

Proč někteří mají potřebu si z jiného neštěstí dělat bohapustou srandu (tedy, dle nich srandu - ty jejich proklamace nejsou vtipné ani co by se za nehet vešlo)? Nabízí se okamžité srovnání se zvířaty (protože právě oni tak rádi zdůrazňují, že "čokl nemá žádnou cenu proti člověku)  - ještě jsem neviděla, že by nějaké zvíře mělo radost z toho, že jiné se trápí nebo umřelo.

Patřím k těm, kteří nepovažují automaticky zvíře za méně cenné. Vždy k tomu uvádím konkrétní příklad: kočka/pes, která/ý doma dělá své rodině radost (jakýkoliv takový tvor!), je podle mě podstatně cennější, než bezcitný vrah Novák, který mučil a zabil toho malýho Jakuba...

A proč ti horolezci v nadpisu mé úvahy? No protože se už ve zmíněné diskusi našli i mravokárci, kteří kritizovali, že v diskusi pod příspěvkem o zemřelých 11 horolezcích na K2 není skoro nikdo, ale o mrtvých psech se diskutuje živě. Chápete někdo tuhle logiku? Chtějí snad nějak nařídit (uzákonit?), kde všude se má diskutovat, a kde ne? Které téma je a které není hodno diskuse???

Proto říkám: kéžby se lidi k sobě chovali jako zvířata! Ubylo by např. nesmyslných vražd z pomsty, kvůli majetku, penězům a bůhví čemu ještě...! Na světě by hned bylo mnohem líp :o)

Přeju všem krásný den :o)

Autor: Kateřina Kašparová | pondělí 4.8.2008 15:14 | karma článku: 21,63 | přečteno: 1905x
  • Další články autora

Kateřina Kašparová

A až všechno zakážeme, bude úplně nejlíp

Tohle mi vážně vyrazilo dech – s posledním listopadovým dnem skončil největší poker room v Praze. Rozhodnutí, které naprosto postrádá veškerou možnou logiku. I drsní chlapi posmutněli...

1.12.2015 v 12:02 | Karma: 46,90 | Přečteno: 50593x | Diskuse| Sport

Kateřina Kašparová

Víte, co je Jágr v kabátku?

„Co ti mám povídat, mám Jágra v kabátku, hned na flopu jsem trefenej tupýrem, tak to tam kejchnu, frajer to pošle s květnem, a dopajdá mu tam kožak na štráse?!“ To není odposlech z blázince, ale od pokerového stolu. Nevěříte?

24.11.2015 v 16:06 | Karma: 22,74 | Přečteno: 3300x | Diskuse| Sport

Kateřina Kašparová

Neschopní vpřed!

Česká eurokomisařka Věra Jourová dostala nápad – chce, aby EU nařídila i soukromým firmám povinné zastoupení žen ve vedení. To mě coby ženu přímo nebetyčně uráží!

2.11.2015 v 18:39 | Karma: 43,27 | Přečteno: 4394x | Diskuse| Politika

Kateřina Kašparová

Největší bordel - Česká pošta!

Myslíte si, že když pošlete dopis nebo jinou zásilku DOPORUČENĚ, že ji opravdu obdrží ten správný adresát? Pak jste hluboce naivní - jako jsem byla do dnešního dne i já...

24.9.2015 v 14:26 | Karma: 38,39 | Přečteno: 4638x | Diskuse| Ostatní

Kateřina Kašparová

Proč se poker hodí pro život

Když někde řeknu, že hraju poker, obvyklá reakce (u člověka, který tuhle hru viděl tak maximálně v americkém filmu) je udivené povytažení obočí, miliony otazníků v očích a překvapený pohled, který říká:

5.7.2015 v 17:36 | Karma: 16,92 | Přečteno: 681x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4878x
Novinářka (Český rozhlas - st. Praha a Radiožurnál 90-93, TV Nova 94-98). Od r. 98 podnikám (mediální tréninky a poradenství). Od r. 1990 pomáhám opuštěným a týraným zvířatům (vedu Kočičí Azyl CZ). Od června 2012 vydávám časopis HAF & MŇAU - měsíčník pro všechny milovníky a majitele psů a koček.