Kateřina Kašparová

Zvu ústavní soudce na partičku pokeru

10. 12. 2014 17:21:03
Tak se páni ústavní soudci zase předvedli - dospěli "moudře" k závěru, že poker je hazard. Hádám, že tuhle hru v životě nehráli a viděli ji maximálně ve filmovém, tradičně mafiánsky pojatém, provedení.

Nadpis článku "Poker je hazard a patří pod dohled státu, ukončil spor Ústavní soud," hovoří za vše. Obsah pak hodně vypovídá o znalostech českých soudců. Bohužel. Smutnou dohrou pak bude nucená likvidace Asociace českého pokeru.

Jsem nadále bytostně přesvědčená, že páni soudci v životě nepřišli s turnajovým pokerem do kontaktu a jsou zcela hluší a slepí ke všem důkazům o tom, že turnajový poker prostě nemá mezi hazardními hrami co dělat! Napsala jsem o této hře už několik článků a nechci se opakovat, ale to podstatné musím zmínit.

Neználci (v diskusi pod článkem) se radujou... Jeden se například smál na celé kolo, jak se "sportovci od pokerových stolů budou zase čertit". Ano, já se tedy čertím, a hodně! Proč tedy záznamy z pokerových turnajů vysílá např. ČT Sport? A samozřejmě i spousta dalších televizí po celém světě? Proč se nepořádají Mistrovství světa v hře na automaty a proč v této disciplíně neexistují profesionální hráči? Ale proč existuje celá řada profi hrářů pokeru???

Jak je možné, že známe jména světových TOP špiček v pokeru? Namátkou: Negreanu, Esfandiari, Ivey, Coren, Hellmuth, Hansen a další a další... z českých zmiňme aspoň pány Hrubého a Staszka. Jak je možné, že neznáme ani jednoho borce, co se živí hraním beden?

Vědí vůbec vážení (nejen ústavní) soudci, jak se takový turnaj v pokeru hraje? Přijdete (do licencovaného kasina - neb jinde už to dnes u nás nejde), koupíte si buy-in (tedy vstupenku) - např. za 500 Kč a víte, že z té grupy lidí v sále to prostě někdo zaručeně vyhraje. Když je vás v sále třeba 200, tak cca 20 z vás dnes večer (event. zítra nad ránem) prostě vyhraje peníze (odstupňováno dle umístění). Tuhle jistotu prostě u rulety či beden NIKDY nemáte! Stejně tak u skutečného hazardu neovlivníte průběh hry - prostě jen zmáčknete tlačítko na bedně, nebo vsadíte u rulety a jen sledujete, jak se točí - bedna nebo kulička. U pokeru sice neovlivníte, co dostanete za karty (ale to neovlivní nikdo u stolu, ani samotný dealer, který je míchá a rozdává, ani ředitel kasina, s nímž jste třeba nejlepší kamarádi). Ale co rozhodně ovlivníte je, jak s kartami dál naložíte.

A musím tady připomenout, že průzkum už v roce 2009 (provedla ho jistá softwarová společnost na obrovském vzorku 103 mil. her!) ukázal, že celých 76 % procent her skončilo bez ukázání karet! To znamená, že jen ve 24 % případů rozhodovaly o vítězi karty - tedy v podstatě štěstí a náhoda. Drtivou většinu případů (plné tři čtvrtiny!) ovlivnili svou hrou sami hráči (a tedy tím, co umí)!

A proto zvu slovutné pány soudce, aby si přišli zahrát poker - nejlépe, ať si to zkusí s nějakým profíkem. Při 10 hrách možná budou mít štěstí a porazí ho. Pokud s ním odehrají 100 her (a měli by tedy dle svého zabedněného názoru vyhrát v polovině her díky štěstí a náhodě), vsadím se klidně o svůj barák, že je profík (díky svému u dovednostem) obere i o poslední kalhoty...

To jsem se zas dopálila. Půjdu si zlepšit náladu na turnaj. Není to tak dávno, jsem jen pár dní po sobě skončila na finálovém stole a vyhrála peníze. To byla ale fajn náhoda. :)

Autor: Kateřina Kašparová | karma: 25.55 | přečteno: 1207 ×
Poslední články autora