Jak děti v České televizi střílejí zvířata

18. 04. 2013 20:15:21
Dvě děti ve věku asi 10-12 let (spíše už skoro slečny) stojí před parkem, kde běhají kočky, psi a létají ptáci. Obě děti drží pistole a míří na zvířata. Prásk! Zkrvavená kočka padá k zemi. Prásk! Mrtvý pták padá k zemi. Prásk - prásk - prásk! Další kočka umírá až po třetí ráně. Děti se srdečně smějí a střílejí dál na vše, co se před nimi jen pohne... To vše v budově veřejnoprávní České televize!!!

Pravda, ta zvířata běhají a umírají "jen" na plátně. Jedná se o "zábavnou atrakci" v podobě plátna, na kterém běhají zvířata, před plátnem stojí člověk, který speciální pistolí míří na "trofej" a střílí na pohybující se zvířata. Tato atrakce je nainstalovaná v restauraci TV Klub, která je přímo v České televizi. Byla jsem tam na jednání a sledovala, jak se tím zmíněné děti výborně baví.

Když jsme platili, zeptala jsem se servírky, co to má být, kdo to tam provozuje. "To je tady pro Českou televizi," odvětila rozpačitě a hlavou kývla směrem vzhůru (kavárna je v přízemí jedné z budov ČT). A vám to přijde normální? Ptám se dál. "No mně se to nelíbí, ale..." Samozřejmě, personál s tím těžko něco udělá. Když odcházíme, nedá mi to a ptám se těch děvčat, co je na tom baví. "Nooo, je to zábava," sdělí mi s úsměvem. Vás opravdu baví zabíjet zvířata? Ptám se. "Vždyť je to jen na plátně... opravdický bychom asi nezabily..." ASI???!!!! Nevěřím svým uším... "No asi... určitě, ne," odvětí druhá skoroslečna a přitom míří na letícího ptáka, který vzápětí po jejím úspěšném zásahu padá k zemi...

Kdo TOHLE vymyslel a nainstaloval do prostor veřejnoprávní televize? Tedy instistuce, která za peníze nás všech má za úkol mj. dělat osvětu a vychovávat děti? Navíc je tato "zábava" nainstalovaná v restauraci, kam mě nedávno odmítli pustit se psem (mimochodem - na vodítku, slušně vychovaným, neštěkajícím a neobtěžujícím své okolí - v hospodě vždy lehne pod stůl a nikdo o něm neví!), a to s vysvětlením, že vedení ČT přísně zakázalo vstup zvířat do budovy (ostatně je ten zákaz i nalepený přímo na vstupních dveřích - což jsem si tehdy nevšimla, protože dřív jsem tam se psem chodila normálně a nikdy nebyl žádný problém).

Tak mě napadá - to má (někdo z) vedení veřejnoprávní TV tak silně negativní postoj ke zvířatům? A proč? A kdo je to? Kdo stojí za zákazem vstupu psů do budovy ČT? A hlavně - kdo je zodpovědný za onen "zábavný prvek" ve formě zabíjení zvířat - byť jde o zabíjení virtuální? Kdo konkrétně má dojem, že přesně toto je ta správná zábava pro děti? Vyzkoušet si, jaké to je zabít jinou živou bytost?

Komu tohle přijde normální - takto bavit děti? Mně tedy rozhodně NE! Mně přijde mnohem přínosnější jim od malinka vštěpovat lásku a úctu k živým tvorům, vysvětlovat jim, že zvířatům se nemá ubližovat a že slabším tvorům se má pomáhat... Formou střílením zvířat - byť "jen jako" na plátně - cesta k dobrému vztahu ke zvířatům opravdu nevede, naopak! A pak se všichni divíme, že je kolem nás tolik krutosti, že každou chvíli se někde najde týrané nebo dokonce k smrti umučené zvíře (a nejsou výjimkou pachatelé z řad dětí!).

A opakuji - zrovna v budově veřejnoprávní instituce by se něco takového opravdu dít nemělo! Mně osobně by se to nelíbilo ani v soukromé hospodě - ale tam je to věc vkusu a rozhodnutí majitele a na nás hostech je se rozhodnout, zda takový podnik podpořím další návštěvou a útratou, nebo nikoliv.

Svůj protest proti této pochybné "zábavě" budu dále řešit - obrátím se na vedení ČT a její Radu, na Nadaci na ochranu zvířat a zvážím i další případná podání. Protože mně to prostě normální nepřijde - naopak, pro mě je to odporně úchylné a hloupé. Stejné, jako kdyby na tom plátně virtuálně stříleli třeba do dětí. Že by vás to šokovalo mnohem víc? A proč? Zabíjení jakéhokoliv živého tvora prostě NENÍ zábava! Aspoň pro mě ne.

Autor: Kateřina Kašparová | čtvrtek 18.4.2013 20:15 | karma článku: 46.40 | přečteno: 18211x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 40 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Tadeáš Firla

KSČM a Jan Ámos Komenský

Myslím, že politické, nebo náboženské symboly mají veliký význam a pro některé lidí hodně znamenají. Dnes jsem si všiml dvou. Vedle sebe ve skříňce - logo KSČM a portrét Jana Ámose Komenského. Je to změna mysli, nebo pouhá fraška?

28.3.2024 v 1:25 | Karma článku: 8.50 | Přečteno: 111 | Diskuse

Václav Kunft

Krásná česká královna Viola Těšínská.

O Viole Těšínské je zoufale málo písemných zmínek. Není divu, nebyla příliš významná a manželkou panovníka byla pouze rok. O to víc může pracovat fantazie.

27.3.2024 v 15:05 | Karma článku: 14.47 | Přečteno: 325 | Diskuse

Jan Ziegler

Profesorova dcera spáchala sebevraždu, táta neměl na věno

Dá se říci, že univerzitní profesor Jaromír Čelakovský patřil ke společenské elitě Rakouska-Uherska, přesto však jeho rodina měla finanční problémy. Všechny své tři dospělé dcery provdat nedokázal.

27.3.2024 v 12:21 | Karma článku: 18.07 | Přečteno: 468 | Diskuse
Počet článků 79 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4878

Novinářka (Český rozhlas - st. Praha a Radiožurnál 90-93, TV Nova 94-98). Od r. 98 podnikám (mediální tréninky a poradenství). Od r. 1990 pomáhám opuštěným a týraným zvířatům (vedu Kočičí Azyl CZ). Od června 2012 vydávám časopis HAF & MŇAU - měsíčník pro všechny milovníky a majitele psů a koček.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...