Reakce na blog R.Pocha - tresty za Patrika a Natálii

Reaguji na blog nazvaný "Patrikovi nechtěli ohněm vyhladit rodinu, ale Natálce ano". Už jen proto, že autor nepovolil diskusi - bojí se snad nesouhlasných názorů?

Uvedený blog najdete zde (a je už delší dobu na titulní straně Idnes). Přečetla jsem ho několikrát a musím se k němu vyjádřit - autor totiž neumožnil diskusi pod svým článkem a já věřím, že nás bude víc, kdo chce dát najevo svůj názor.

S autorem souhlasím jedině v tom, že Patrikovi určitě nechtěli vyhladit rodinu - Patrika totiž jistí šmejdi chtěli zabít nebo minimálně zmrzačit proto, že neměl u sebe peníze, které mu předtím chtěli ukrást. Tohle přijde autorovi Pochovi normální a běžné chování? Autor tedy souhlasí, že Patrik je občan nižší kategorie a onen směšný trest je v pořádku? To si tedy rozhodně nemyslím!
Kromě toho - když do Patrika dva romové kopali, nadávali mu do "bílých sviní". I tohle je podle p. Pocha OK? Tohle mu nezavání plynovými komorami a dalšími zvěrstvy, kterými se tak hlasitě ohání?

O případu Patrik jsme se dozvídali téměř pokoutně - formou přeposílaných mailů a na sociálních sítích. Patrik měl totiž zásadní smůlu v tom, že je zástupcem "většiny" a byl napadený "menšinou". Proto neplnil titulní stránky novin, proto novináři nepořádali hon na jeho trýznitele... Jsem sama, kdo má dojem, že svět už opravdu začíná bláznit?
Perfektně to ve svém blogu vyjádřil pan Kříž - článek zde - nebudu se zbytečně opakovat, pod jeho blog se plně podepisuji.

Neříkám, že hození zápalné láhve do obytného domu (i když tak zvenčí moc nepůsobil) je v pořádku. Natálka by možná neutrpěla tak vážná zranění, kdyby rodiče nejdřív nezachraňovali televizi a jiné zařízení svého příbytku - jak se několikrát objevilo v médiích (sice ne tak hlasitě, ale přece jen to z vyšetřování prosáklo).

Oba činy jsou zavrženíhodné. Stejně jako oba rozsudky. A podle mě stejně tak i názory (typu p. Pocha), že život Natálie je pro společnost cennější, než života Patrika.

Je to můj názor, pro všechny ostatní nechávám otevřenou diskusi - narozdíl od p. Pocha, který jiné názory nepřipustil.

 

Autor: Kateřina Kašparová | úterý 22.3.2011 11:22 | karma článku: 41,64 | přečteno: 3708x
  • Další články autora

Kateřina Kašparová

Neschopní vpřed!

2.11.2015 v 18:39 | Karma: 43,27